Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 11 от най-опасните дестинации в света

11 от най-опасните дестинации в света

11 от най-опасните дестинации в света - изображение

Днес ще ви представим списък с най-вълнуващите и опасни дестинации в света. Ако сте любители на приключенията и спокойното излежаване под чадъра на плажа не съвпада с визията ви за най-страхотната ваканция, може да си изберете някое от местата от нашия списък.

Долината на смъртта, САЩ

Долината на смъртта, САЩ

Ако Земята е нашия дом, Долината на смъртта е адската му пещ. Тази зашеметяваща пустиня държи рекорда за най-високата регистрирана някога температура на нашата планета – цели 56.7 градуса Целзий. Колкото и устойчиви да сте, яркото слънце и парещата жега в Долината на смъртта ще ви изморят много бързо. Без вода можете да оцелеете там само 14 часа.

Пустинята Данакил, Еритрея

Данакил, Еритрея

Градусите тук също не са за подценяване – често достигат 50 градуса Целзий. Освен това в тази африканска пустиня има много активни вулкани и гейзери, които изхвърлят отровни газове – трудно е да си представите по-жесток пейзаж от Данакил. Повечето хора вероятно биха нарекли това място "Адът на Земята", но то все още привлича много туристи и смели пътешественици от целия свят. Просто имайте предвид, че разхождането из пустинята Данакил без опитен водач, е строго забранено.

Върхът Вашингтон, САЩ

Връх Вашингтон

Върхът Вашингтон държи световния рекорд за най-бързи ветрове на повърхността на Земята. Най-високата регистрирана скорост на въздушните маси е 327 км в час. Силните ветрове не са единствената опасност в този район – ледените температури, които могат да паднат под -40 градуса Целзий и продължителните снеговалежи и виелици превръщат върхът Вашингтон в едно наистина опасно място. Въпреки скромната си височина – 1 917 м, върхът е един от най-смъртоносните на Земята – онова, което се случва там с човешкия организъм може да се сравни единствено с изкачването на връх Евереаст.

Вулканът Синабунг, Индонезия

Вулканът Синабунг, Индонезия

Вулканът е активен и е разположен на индонезийския остров Суматра. Той изригва много често и оставя много хора без покрив и поминък. Близките градове и села са покривани напълно с лава и пепел вече няколко пъти: през 2010, 2013, 2014 и 2015 г. Последното изригване се случи на 27 февруари 2016 г. При него в небето бе изстрелян смъртоносен облак от вулканични газове, камъни и пепел до височина 2 500 м. И никой не знае дали сценарият няма да се повтори още утре.

Змийският остров, Бразилия

Змийският остров, Бразилия

Скрит някъде близо до крайбрежието на Бразилия, този остров често е определян като най-смъртоносното място на планетата. Причината за това е много проста – мястото гъмжи от едни от най-отровните змии на планетата – американските копиеглави змии. Учените са изчислили, че на квадратен метър на острова се падат по 5 змии. Съществуват няколко истории за хора, които са загубили живота си за нула време на този къс земя. Според една от тях пазачът на местния фар бил нападнат от змиите и починал. Оттогава насетне фарът е направен автоматичен и бразилското правителство е забранило каквито и да било посещения на острова.

Националният парк Мадиди, Боливия

Национален парк Мадиди, Боливия

На пръв поглед мястото изглежда много живописно, но в действителност е доста опасно. Ще попитате защо. Защото е дом на най-отровната и агресивна флора в света: контактът с всяко от растенията, които растат в този парк, може да причини тежък сърбеж, обрив и замайване. Ако имате дори малка рана или драскотина, тя може да се инфектира с тропически паразити.

Долината на смъртта, Камчатка, Русия

Долината на смъртта, Камчатка

Полуостров Камчатка се намира в далечния руски изток и е известен още като Долината на смъртта. Разположен е недалеч от известната Долина на гейзерите. Високата концентрация на отровни газове в този район представляват заплаха за всяко живо същество: растенията и животните умират бързо, докато на хората им призлява, получават треска, главозамайване и ледени тръпки.

Атолът Бикини, Маршалови острови

Атолът Бикини

Загубен някъде в океана, този остров изглежда като рай, нали? Но атолът Бикини всъщност е място, където се провеждат много ядрени опити, което превръща райското кътче в гробище за радиоактивни отпадъци. Жителите му били принудени да напуснат домовете си и дори днес той продължава да е опасен за живите организми: необикновено високото ниво на радиация причинява рак.

Слонското кралство в Чонбури, Тайланд

Слонското кралство Чинбури, Тайланд

В Слонското кралство в Тайланд съществува ферма за крокодили, чийто собственик развежда туристи с малка лодка. Основната атракция е храненето на крокодилите. Импровизираният сал се състои от дървена конструкция, прикрепена върху пластмасови бидони. Хората влизат под покрива му и получават въдици, с които да мятат парчета месо на крокодилите.

Падината Афар, Етиопия

Падината Афар

Вулканът Ерта Але, в областта Афар в Етиопия, е един от най-опасните вулкани на планетата. Малки земетресения постоянно тресат района и създават многобройни дълбоки бездни. Това се случва тъй като Ерта Але се захранва от две езера с лава. Количеството лава в тях постоянно се променя, което кара земната повърхност да се тресе надолу-нагоре.

Езерото Натрон, Танзания

Езерото Натрон

Пейзажът може и да ви прилича на извънземен, но снимката не е обработвана с фотошоп – това е езерото Натрон в Танзания. Алкалната солена кора на повърхността му е толкова опасна, че всички живи същества умират при контакт с нея. Поради тези очевидни причини, плуването в езерото е строго забранено. Силната миризма на сероводород, която се носи от повърхността на езерото, няма да ви позволи да се наслаждавате дълго на пейзажа.

източник: brightside.me

по статията работи: Величка Мартинова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлИсторияСпорт и туризъмСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноПсихологияСоциални грижиАнкетиОбразованиеНормативни актовеОрганизации