Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Соло меден месец – най-новият тренд при брачните двойки

Соло меден месец – най-новият тренд при брачните двойки

Соло меден месец – най-новият тренд при брачните двойки - изображение

Осъществили сте един от най-хубавите моменти във вашия живот. Сключили сте брак с любовта на живота си. Чудесно! Предстои най-сладкото приключение – меденият месец.

Но ако сте привърженик на новите тенденции имаме новина за вас. Според доклад на The New York Times соло пътешествията са новия меден месец тренд, известен в социалните мрежи като "solomoon". 

Терминът вече има близо 1500 споменавания в Инстаграм от индивидуални потребители, които публикуват снимки от пътешествията си. Младоженците решават да си почиват сами или с приятели след сватбата, а не да бъдат заедно.

В началото на 1800-те медения месец е времето, в което двойките пътуват, за да посещават роднини, които не могат да присъстват на тяхната сватба.


Пред вестник Times Айрин, който наскоро се жени за Мел споделя, че "нито един от двамата не е искал да бъде там, където е искал да бъде другият". Айрин решава да празнува в Торонто, Канада, докато Мел прекарва почивката си с приятели, с които ходят на футболни мачове в Северна Ирландия.

След като двамата приключват соловите пътувания те се завръщат в Дъблин и започват да разказват на другия любопитни истории за странстванията си.

"Бяхме щастливи, че се виждаме отново, за да споделим хубавите преживявания и емоции. Това беше перфектният несъвършен меден месец", разкрива Айрин.

Според експертите новият тренд е обвързан с представата на хората за брака.

"Тази идея може да е индикатор за продължаващата еволюция на брака. За много хора днес бракът и партньорството се считат за обсебващи. Всеки един от двамата трябва да изпълнява определени роли – физическа, духовна, емоционална, сексуална. Причината в соло медения месец е всъщност признанието на някои двойки, че очакванията могат да бъдат изпълнени от един човек", споделя Джесика Карбино, експерт по онлайн запознанства и социолог.

Докато някои наричат новата тенденция, според която съвременните бракове се "развиват", някои експерти твърдят, че това би могло да бъде знак за проблеми при двойката.

Хелън Фишър, старши научен сътрудник в института Кинси, заявява пред, Times: 

"Може да ме сметнете за старомодна, но вие сте в един нов етап от вашия живот, а пропускате да активирате трите най-ценни мозъчни системи за установяване на трайна връзка - романтична любов, дълбока привързаност и секс."

Онлайн изданието Eyewitness News разговаря с д-р Рита Де Мария по темата. Според нея идеята за неромантично пътуване по време на меден месец е малко погрешна. 

"За дългосрочни партньори едно пътуване заедно може да възобнови тази важна искра, дори ако дестинацията е компромис". Де Мария добавя, че някои хора подкрепят новия тренд, тъй като това е начин да се бунтуват срещу установените традиции.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: newyork.cbslocal.com; bestlifestylebuzz.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСпортСнимкиИсторияПсихологияЛюбопитноАнкетиНовиниСоциални грижиТестовеЗдравни съвети