Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Очаквания и реалност: Как изглеждат в действителност 12 популярни дестинации

Очаквания и реалност: Как изглеждат в действителност 12 популярни дестинации

Очаквания и реалност: Как изглеждат в действителност 12 популярни дестинации - изображение

В рекламите страните са представени като истински райски кътчета и снимките са толкова невероятни, че просто не можем да повярваме на очите си. Но понякога невероятните гледки се оказват скучни. Не искаме да ви разстроим преди поредната ви почивка, а просто да разрушим митовете за 12 популярни дестинации, за да бъдете подготвени.

Разберете с нас как всъщност изглеждат 12 от най-популярните туристически дестинации в действителност.

Пирамидите, Египет

Пирамидите в Египет

Когато чуем "египетските пирамиди", ние си представяме огромна пустиня, изгарящо слънце, камили и други египетски неща. Едва ли можете да си представите, че тези шедьоври са изключително близо до един град, но истината е, че пирамидите се намират в покрайнините на Кайро.

Също така има милиони улични търговци и хитри местни жители, които наистина могат да развалят впечатлението ви от древния град.

"Люлката на края на света", Банос, Еквадор

люлка на края на света

Известната люлка на края на света в Еквадор е добър пример, който доказва, че всичко зависи от правилния ъгъл. Когато погледнете тези невероятни снимки, изглежда, че има бездна, но всъщност има само стръмен хълм и животни.

Парк Гюел, Барселона

Парк Гюел

Почти всяка реклама ви показва красотата на величествената градина, разположена в Барселона. Тези, които никога не са били в Каталуния, може да мислят, че е пълно с малки уютни джинджифилови къщи. Но ще имате възможност да ги видите единствено в парка Гюел. Лошата новина е, че има само 2 къщи с меден покрив и ще трябва да чакате на огромна опашка, както й да заплатите 9 евро, за да влезете. Смятаме, че е по-разумно да се наслаждавате на великолепния изглед, докато сте на основната тераса.

Испанските стъпала, Рим

Испанските стъпала

Няма да имате шанс да се спуснете по стълбите, като държите ръката на партньора си. Всъщност ще бъдете наистина щастливи, ако успеете да намерите място, където да седнете. За това ли мечтаете?

Chizhik-Pyzhik, Санкт Петербург, Русия

Санкт Петербург

Статуята на птица, разположена в Санкт Петербург, наистина ще ви изненада със своя ... размер. Малко туристи знаят колко изключително малка е! Но ако това беше по-голяма, всички щяха да успеят да хвърлят монети и всички мечти щяха да се сбъднат.

Малдивите

Малдивите

Малдивите не са само стюркоазени води, пенливото море и бели пясъци. Само на 7 километра от столицата на Малдивите се намира Тилафуши- изкуствен остров, който действа като огромно сметище за боклук. Този остров се използва за събиране на всички боклуци, оставени от туристите. Природозащитниците казват, че повече от 330 тона боклук се изхвърлят в Тилафуши всеки ден! През 2011 г. правителството временно забрани транспортирането на отпадъци на острова.

"Огледалната зала", дворец Версай, Франция

Огледална зала Версай

Не си и помисляйте дори да се снимате във величествената огледална зала в двореца Версай. Няма да имате дори шанс да си направите селфи: това място е много пренаселено - просто ще "плувате с потока" от туристи.

Манекен Пис ( Пикаещото момче), Брюксел

Манекен Пис

Тази статуя може да ви разочарова, ако сте очаквали да видите момчето голо. В действителност, момчето обикновено пее, носейки различни костюми. Между другото, процесът на смяна на дрехите се придружава от оркестър. Ние лично смятаме, че този факт прави тази статуя още по-интересна!

Стоунхендж, Обединеното кралство

Стоунхендж

Ако смятате, че Стоунхендж се намира на далечно и мистериозно място, вие грешите. Има и магистрала, която може да развали романтичната ви представа за това как изглежда.

Тадж Махал, Индия

Тадж Махал

В интернет има милиони снимки на прекрасния Тадж Махал, заобиколен от невероятни гледки. За съжаление, "храмът на вечната любов" се намира в близост до огромно сметище. Районът вече се е превърнал в дом за кучета, комари, змии и лешояди и сега сериозно срива красотата на "Паметника на любовта".

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСпортИсторияСнимки