Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Топ 10 на най-красивите дестинации в света, през погледа на най-добрите фотографи - част 1

Топ 10 на най-красивите дестинации в света, през погледа на най-добрите фотографи - част 1

Топ 10 на най-красивите дестинации в света, през погледа на най-добрите фотографи - част 1 - изображение

Милиарди снимки се правят във всяка една минута по целия свят. Но, за да можеш да направиш перфектната снимка са необходими много умения, опит, търпение, творчески ум и набито око. Ако притежаваш всички тези качества ти се отличаваш от „тълпата фотографи“.  Едни от различните са Стив МакКъри, Арт Уолф, Марина Кано, Майкъл Кена и Тимъти Алън и др. Те „скитат“  в търсене на най-интересните места в цял свят.

Мианмар, Стив МакКъри

„Винаги съм бил привлечен от будистките култури: Мианмар, Камбоджа, части от Тибет, Тайланд, Япония“, споделя МакКъри. В Мианмар съществува много силна връзка между манастирите и общностите. Тук има силна будистка вяра, която уважавам. Смятам, че това е много положително и мисля, че принципите са точно това, от което светът има нужда в настоящето. Ритъмът на живот там е различен. Той не се различава много от този в миналото, но ако отидете в провинцията ще забележите, че там хората водят по-спокоен начин на живот, отколкото в Тайланд, например. Банкок е оживен и модерен град, но места като Янгон или Мандалей са „заспали градове“. Има нещо в тях, което ме привлича.

Мианмар

Мианмар е една от най-безопасните страни в света , както за фотографи, така и за туристи. Не се е случвало досега да се притеснявам или двоумя по отношение на пътуването ми дотам. Обожавам тропическите и горещи страни.

Мианмар

Хората са приятелски настроени, гостоприемни и очарователни. Цветова са неразделна част от живота в подобен вид страни. В манастири в Тибет или Мианмар цветовете са много вдъхновяващи и изпъкващи.

Франция, Чарли Уайт

Огромната ми привързаност към Франция и нейните уникални пейзажи започна през шейсетте години на миналия век. Спомням си, че по онова време моята по-голяма сестра купи ферма в отдела „Лот“. Около 30 години по-късно имах серия от разнообразни и обогатяващи преживявания там. Тази любов не угасва, а напротив. Все още съм влюбен във Франция и нейните пейзажи. Не обичам да се движа по френските магистрали. Доставям си удоволствие като прекосявам пътища и пътеки, където често историите са пред очите ми.

Франция

Предпочитам да обикалям френските квартали, селата, които са сгушени удобно по бреговете. Мое много любимо място е „Canal du Midi“. Най-добрите хангари в света са в тази държава. Обожавам и снегът през декември месец - най-добрият, който съм виждал през живота си.

Признавам си, че не мога да устоя на реките, които често преливат след обилните дъждове. Гледката и емоцията са неописуеми. Моето разбиране за красотата е изразено чрез моите фотографии в тази прекрасна страна. Франция е страната, в която съм се усмихвал най-много.

Намибия, Марина Кано

Аз съм влюбена в ужасно много страни в Африка, но първата ми котка се казваше Намибия. Исках да покажа колко специална е тази страна за мен. Бях поканена за първи път в нея и първото място, което посетих бе „Erindi Private Game Reserve“ - частен резерват за дивеч. Това беше като връщане към корените, към Земята. Тук намерих богата дива природа с романтичен дух във въздуха.

Намибия

В тази страна се намира и Национален парк "Етоша". Това е прекрасно място, в което изсушената сол по земята придава уникален характер на животните, които обитават парка. Пейзажите са изпълнени с интензивни топли цветове .

Намибия

Това е перфектно, ако искате да заснемете огромните стада от слонове, които пият вода, или жирафи, леопарди, носорози. Това е рай.

Индия, Арт Уолф

Най-лошият съвет, който са ми давали е: „Не ходи в Индия."

Но в края на 90-те години работих върху най-важната ми книга за дивата природа-„Living Wild“ и осъзнах, че ако пропусна тигрите това щеше да бъде фрапантна грешка. В Индия отидох в Националния парк „Bandhavgarh“, който обитават множество тигри и други диви животни. Това посещение остави отпечатък в мен. От този момент ходя в Индия през няколко години.

Индия

Индия е като рай за фотографите. Тя е съчетание от удивителни цветове, празници, ритуали, култура, архитектура и дива природа.

Индия

По-специално, обичах да присъствам на „Kumbh Mela“ – масов поход на богомолци, когато индусите се събират и се къпят в Ганг. Тук може да видите много, нестинари, еквилибристи ( изкуство да се изпълняват акробатически упражнения) и тълпи от хора от отдалечените села в Индия.

Монголия , Тимъти Алън

Монголия е страна, която е достатъчно съвременна и едновременно с това пази някои от най-красивите и необичайни традиционни ценности. Посещавам страната през последните 10 години.

Страната не се е променила много - 40% от населението все още води номадски начин на живот. Хората са много дружелюбни, особено на запад в Баян-Олджи, където аз ходя.

Монголия

Културата тук е мюсюлманска, а голяма част от монголците са будисти. Това е и най-рядко населената страна в света. Това ме вълнува много.

Монголия

Просто е невероятно красиво да пътувате там. Пустинята Гоби е пълна с невероятни пясъчни дюни, планините Алтай, са великолепни. Мнозина смятат, че Монголия е голямо, зелено, плоско място. Това не е точно така!

  Вижте втората част ТУК

 източник: telegraph.co.uk

 по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСпортИсторияСнимки