Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло Тайната на трайното и ефективно отслабване

Тайната на трайното и ефективно отслабване

Тайната на трайното и ефективно отслабване - изображение

Има пет основни принципа, към които е необходимо да се придържате, за да отслабнете трайно и ефективно.

Избягвайте драстичните диети

Драстичните диети не са никак добро решение за сваляне на килограми. Да, първоначално ще ги свалите бързо, но впоследствие ще ги възстановите със същата скорост. Връщайки се към стария режим на хранене, организмът ще навакса изгубените килограми и дори ще се презапаси с няколко отгоре в случай, че отново го подложите на подобен стрес.

Пийте много вода

Много хора подценяват факта, че водата е жизненоважна за здравословното им състояние. Дехидратацията на организма води след себе си до неблагоприятни последици, които засягат както състоянието на кожата, така и вашето тяло като цяло. Чрез водата се извеждат вредните вещества и токсини от организма, и се подобрява метаболизма. Ако работите в помещение с климатик или парно отопление и не пиете достатъчно количество вода, това би могло да се окаже сериозен проблем. Необходимото количество вода на организма е три литра дневно. То надхвърля нуждите ви за жажда, но бъдете сигурни, че докато чакате да ви се препие вода, вие сериозно обезводнявате тялото си.

Не приемайте лекарствени препарати за отслабване

От изключителна важност за трайното отслабване е не бързината, а запазването на намаленото тегло. Ще постигнете този резултат единствено чрез промяна на хранителните си навици. 

Сменете диетата, ако се окаже неефективна за вас

Всеки организъм е различен и съответно реагира по различен начин на наложената му диета. Ако установите, че диетата, на която сте се подложили не дава желания резултат, просто я сменете и опитайте с друга. 

Внимавайте какво похапвате между основните хранения

Не винаги успявате да устоите на шоколадовите изкушения, но ако сте решили да отслабвате хапнете плод, вместо шоколадово блокче. Обърнете внимание дали не посягате към храната, когато сте разтревожени или когато сте подложени на стрес, тъй като при много хора причината за напълняване е точно такава. Хапването би могло да ви успокои, стимулирайки част от нервната система и понижавайки физиологичното усещане за напрежение. Не потискайте тревогите си с ядене, а по-добре правете упражнения за релаксация.

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияДиетиЗдравни съветиЛюбопитноСпортЛайфстайлПсихологияСнимкиАлт. медицинаИсторияХранене при...РецептиТестовеНовиниБотаникаЛеченияПроизводителиКалкулатори