Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Създадоха иновативен тест за бременност, който се разгражда

Създадоха иновативен тест за бременност, който се разгражда

Създадоха иновативен тест за бременност, който се разгражда  - изображение

Със сигурност един от най-емоционалните моменти в живота на всяка жена е този, в който разбира, че ще става майка. Сред най-разпространените методи, за да установите това, е да си направите тест за бременност, който след това да изхвърлите в коша. Но британска компания създаде иновативен тест, който жените ще могат да направят на обществени места, без да се притесняват, че някой ще ги види. Причината – той е биоразградим и ще може да се изхвърли в тоалетната.

Създадоха иновативен тест за бременност, който се разгражда

Тестът работи по същия начин, като редовния –  реагира на урината, като показва две черти при бременност и една, ако резултатът е отрицателен. Съдържа 0 % пластмаса, а точността му е 99%.

Тестът е направен от хартия, а не от пластмаса, така че има по-малко вредно въздействие върху околната среда.

При новия вариант областта, върху която жената трябва да се изпишка, е по-широка, отколкото при стандартните (за да е по-лесен за употреба). Изключително лек е - тежи по-малко от 6 квадратчета тоалетна хартия.

"Този артикул е изработен от същия материал като тоалетната хартия – естествени растителни фибри, които се разграждат напълно, ако се пуснат в тоалетната чиния.

Създадоха иновативен тест за бременност, който се разгражда

Продуктът вече е одобрен от Агенцията за храните и лекарствата в Америка. Очаква се през средата на годината да бъде пуснат в продажба за сумата около 6,70 британски лири (около 15 лева).

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: dailymail.co.uk

Снимки: globalnews.ca; nypost.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноИсторияЛайфстайлПсихологияНовиниТестовеСпортАнкетиДиетиИзследванияАлт. медицинаПатологияКлинични пътекиНаучни публикацииСоциални грижиВидеоФизиологияЛеченияЗдравни проблемиПроизводителиНормативни актовеСпециалистиИнтервютаХранене при...Ботаника