Начало Лайфстайл Интимно 18+ Студенти използват телата си, за да се справят с разходите

Студенти използват телата си, за да се справят с разходите

Студенти използват телата си, за да се справят с разходите - изображение

Университетът може да бъде скъпо начинание, което води до редица неочаквани разходи, а заемите да са недостатъчни. Ново проучване върху 3167 студенти от Обединеното кралство показва, че 78% от студентите имат финансови затруднения, като някои от тях предлагат сексуални услуги, за да ги преодолеят. Според данните от National Student Money Survey повече от един на всеки 10 студенти "използват телата си", за да печелят пари. Типът работа, за който става въпрос, е голо позиране пред художници, медицински експерименти, както и проституция, работа като захарни бебчета и/или онлайн (секс) клипове.

От студентите, които нямат спешни разходи, само 5% прибягват до предлагането на подобни услуги. Средностатистическия студент получава 600 паунда месечно заем за живеене плюс 138,50 паунда от своите родители. С разходите за живот, които възлизат средно около 770 паунда, много студенти са с недостатъчни средства.

Карта

Според проучването 76% от студентите работят на непълен работен ден, за да получават допълнителни пари, като част от тях разчитат на хазарт или на телата си, (11 %) което е почти толкова често срещано колкото получаването на брошура (в кампусите) на университета (15%).

"Всяка година нашето изследване разкрива, че студентите се въвлечени в сексуална работа, независимо дали по избор или защото са изчерпали опциите си", коментира експертът по темата Джейк Бътлър. "Вярно е, че през последните години се наблюдава подобрение, но сексуалните работници все още се сблъскват с несправедлива стигма и вероятно мнозина се страхуват от въздействието, което изборът им на работа може да окаже спрямо университета."

"Университетите трябва да продължат с усилията си да предлагат подкрепа и създават места, на които студентите могат спокойно да получат съвет; да гарантират, че всички студенти са наясно с правата си и могат да практикуват работа безопасно."

Трима студенти споделят как са започнали работа, обвързана със сексуални услуги.

Шавон, първи курс в Ливърпулския университет

"Никога не съм имала намерение да започвам. Споделих в Туитър, че ми трябват пари, за да посетя събитие и да си позволя храна. На следващия ден се събудих и бях получила съобщение от чужденец, който ми предлага моментално заплащане в замяна на това да го обиждам онлайн. Нарече се „pay pig”, което е същото като захарен татко, но без сексуалния аспект. Оттогава използвам Туитър, ако искам да намеря подобни ангажименти. Обикновено получавам около 50 паунда на седмица и евентуално допълнителни 5-10 паунда за снимка на краката или чорапите ми. Също така ми беше предложено да изпратя обувките си за 150 паунда, но съм твърде привързана към тях, за да се съглася."

Кармен, втори курс в Университета в Кент

"Включих се към уеб камерата, когато чух от приятел на приятел, който го прави и печели значителни суми пари. Агенцията, която използвах, обучава чрез WhatsApp: те изпращат текст, видео и гласови съобщения с инструкции как да настроите профила си, така че да започнете работа. Също така предлагат постоянна подкрепа в групов чат, в който отговарят на въпроси. Понеже имам малко часове в университета успях да съчетая двете неща. Приходите ми спадат драстично, когато дойде време за изпити – в момента печеля под 100 паунда седмично – но дори тези пари ми помагат много. Успокояващо е да знам, че винаги имам резервен вариант, ако остана без никакъв източник на доходи, особено след като съм почти изцяло независима от родителите си."

Матю, първи курс в Университета в Кентърбъри (CCCU)

"Някой ми писа в Инстаграм и ми предложи пари за снимка на краката ми. Очевидно бяха попаднали на мои снимки от ваканция, на които нося джапанки и това беше всичко. Съгласих се, защото по това време наистина се нуждаех от пари. Спечелих около 200 паунда. Най-хубавото е, че е много лесно да се направи. Най-лошото е, че трябва да се преструвам, че ми е приятно, за да купуват снимките. Не са искали нищо специално – просто различни ъгли и близки кадри."

Редактор: Наталия Тотева

Източник: independent.co.uk

Снимки: unsplash.com, pexels.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлСоциални грижиНовиниИнтервютаОбразованиеПсихологияИсторияАнкетиСнимкиЗдравни съветиНормативни актовеСтатистически проучванияНаправления в медицинатаОрганизацииФизиологияТестовеЗдравни проблемиАлт. медицинаСпециалистиРецептиХранене при...ЛеченияБотаникаСпорт