Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Вижте най-скъпото училище в света

Вижте най-скъпото училище в света

Вижте най-скъпото училище в света  - изображение

Швейцарската интернационална гимназия „Le Rosey“ , известна още като "Школата на кралете" е най-скъпото частно училище в света с годишно обучение (включително за настаняване) от $ 113 000, според CNBC.

училище

„Le Rosey“ обучава ученици от 7 до 18 г. и се слава с репутацията си като „отглежда“ и „култивира“ елита в световен мащаб. В него се приемат ученици от над 60 страни, но не е позволено повече от 10% от учениците да идват от една и съща държава. По този начин от ръководството целят да се предотврати доминирането на една националност.

униформа


Училището разполага с два кампуса – учениците прекарват зимата в Гщаад, където след уроците ( които са до обяд) децата могат да се възползват от ски пистите. Зимното училище предлага на учениците и частни уроци за практикуване на различни зимни спортове.

ученици


През пролетта, цялото училище се премества в комплекс, близо до Женевското езеро. В него има концертна зала с 100 седалки, конна база и яхта. Частната институция е добре оборудвана, със стрелба, концертна зала с 1000 места и конна база с 30 коня.

ученици

Малко други училища имат собствена 38-метрова яхта на Женевското езеро, да не говорим за СПА център за ученици, които се стремят да се отпуснат в края на дългата учебна година. Уроците са на френски и английски. Учениците се разхождат с лодка, ходят на разходка и се опитват да се катерят по скали.

ученици


Учебният ден започва в 7:00 ч. сутринта, като се почистват стаите и след това се закусва.
Уроците са от 8:00 ч. до 15:30 ч.. По време на обеда има почивка, в която учениците пият чаша горещ шоколад.

готвач


От 16:00 ч. до 19:00 ч. всички студенти могат или да спортуват, или да се занимават с творческа дейност.


В 7:30 ч. учениците вечерят и пишат домашните си между 8 и 21 ч. Те могат да работят на групи в залата или в библиотеката.


Училището е отворено за деца от цял свят, но има едно малко условие: родителите им трябва да плащат доста за обучението на своите деца. Но парите не са най-важното тук (поне така твърдят деца, учители и ръководители). Същественото е, че всички ученици са като едно голямо семейство, което едновременно учи и се забавлява заедно.

забавление

 

източник: brightside.me; businessinsider.com; telegraph.co.uk 

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниСоциални грижиОбразованиеЛюбопитноЛайфстайлИнтервютаПсихологияИсторияСнимкиСпорт и туризъмЗдравни съветиАнкети