Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Сексът е ключът да останете интелигентни в напреднала възраст

Сексът е ключът да останете интелигентни в напреднала възраст

Сексът е ключът да останете интелигентни в напреднала възраст  - изображение

Редовната интимност подобрява речта и визуалното възприятие при възрастните хора, установява изследване. Доктор Хейли Райт, автор на проучването от университета в Ковънтри заявява: "Хората не обичат да си представят, как възрастните  правят секс, но ние се абстрахирахме от тази концепция , за да видим какво въздействие има сексуалната активност върху тях , извън познатите ефекти върху сексуалното здраве и общото благоденствие".

възрастни хора

Как е проведено изследването

Изследователи от университетите в Ковънтри и Оксфорд анализират 28 мъже и 45 жени на възраст между 50 и 83 години. Участниците попълват въпросник за сексуалната си активност през изминалата година. След това те отговарят на въпроси, като измерват функциите на мозъка при хора в напреднала възраст. Визуалната памет се изследва чрез назоваване на колкото се може повече животни за една минута. Визуалната възприятие също бе оценено като участниците трябваше да нарисуват лице на часовник по памет.

възрастни хора

Резултати от изследването

Резултатите разкриват, че възрастните хора, които правят повече секс, се справят по-добре с теста за подобряване на речта. Те също така са по-способни да възприемат предметите и пространствата около тях, защото мисълта им тече много по-бързо.

Д-р Райт споделя: "Можем само да предположим дали това се дължи на социални или психологически елементи, но областта, която бихме искали да проучим по-нататък, е свързана с това как биологичните механизми влияят на тази зависимост. Всеки път, когато правим друго изследване, ние се приближаваме малко по малко към разбирането защо това взаимодействие съществува изобщо, какви са основните механизми и дали е налице причинно-следствена връзка между сексуалната активност и когнитивната функция при по-възрастните хора".

възрастни хора

източник: dailymail.co.uk 

снимки: huffingtonpost.com 

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноПсихологияНовиниЗдравни съветиСнимкиИзследванияСоциални грижиИсторияКлинични пътекиСпортСпециалистиЛеченияНормативни актовеЗаведенияОрганизацииАнкетиФизиологияЗдравни проблемиТестовеНаправления в медицинатаАлт. медицинаХранене при...РецептиБотаника