Начало Лайфстайл Интимно Езикът на тялото Учени: Хората с бръчки около очите са по-искрени

Учени: Хората с бръчки около очите са по-искрени

Учени: Хората с бръчки около очите са по-искрени - изображение

Използвате ли кремове против стареене? Освен че прикриват бръчките ви, те могат също така да повлияят отрицателно на възприемането на вашата искреност от хората според учени. Изследване установява, че човешкият мозък е предварително "програмиран", да възприема бръчките около очите, като предава по-интензивни и по-искрени емоции.

В експеримент учените прилагат метода на т.нар "визуално съперничество". Пред двете очи на доброволците се поставят различнни фотографии. Целта е да бъде определено коя снимка надделява в мозъка. Ако емоцията е по-интензивна, мозъкът ви всъщност предпочита да задържи усещането за възприятие за по-дълго време.

жена

Тези открития са доказателство за потенциален универсален език за четене на емоции. Още от времето на Дарвин изследователите търсят отговор на въпроса дали има език на изражението на лицето. С други думи, дадено действие на лицето може да има една роля в множество изражения на лицето - особено ако това действие на лицето оформя вашите социални взаимодействия ", споделя изследователят Нур Малек и допълва: "Интересът ни сега е, какви ще бъдат резултатите, ако направим същия тест с хора с аутистичен спектър. Те често имат проблеми с четенето на емоции от други хора, така че се чудим дали това може да е свързано със способността им да разпознаят този индикатор за искреност", заключва той.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: indianexpress.com; dailymail.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиПсихологияНовиниИзследванияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноКлинични пътекиНормативни актовеСоциални грижиИсторияСпециалистиЛеченияСпортЗаведенияОрганизации