Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец Изследователи доказаха: хората предпочитат компанията на своите кучета

Изследователи доказаха: хората предпочитат компанията на своите кучета

Изследователи доказаха: хората предпочитат компанията на своите кучета - изображение

Изследователи доказаха, че хората предпочитат да прекарват повече време с домашните ли любимци, а не с познати и приятели.

Със сигурност сте чували израза "Кучетата са най-добрият приятел на човека", породена от човешката мъдрост и устояла във времето. Но науката вече го доказва чрез точна статистика.

Според скорошно проучване се оказва, че над 53% от хората предпочитат да се насладят на компанията на своите кучета, вместо тази на най-добрите им приятели. A 17% от участниците в изследването дори предпочитат пухкавия си приятел пред своя партньор.

Причината за това може би се крие във факта, че всички анкетирани признават получаването на благоприятно влияние от страна на животинките върху себе си, т.е. те наистина ги правят по-щастливи. Е, как тогава да не го предпочетат?

Три от пет човека са убедени, че домашният им любимец им помага да се възстановят след тежък ден на работа, а 57% не се чувстват самотни, щом кучето или котката им е наоколо.

70% от хората намират присъствието на четириног приятел у дома за успокоително и внасящо хармония.

Котките и кучетата се превръщат в доста важна част от живота на всеки стопанин, затова е напълно нормално почти 80% от тях да усещат силна липса, когато пътуват и са далеч от домашните си любимци.

А когато въпросът към стопаните е бил зададен по друг начин, резултатите отново са значително големи. На запитването "Какво ви липсва най-много от дома, когато сте на път?" около 17% посочват домашното животинче.

Джеймс Лис, генерален мениджър в Mercure Stratford-upon-Avon, казва:

"Нашите домашни любимци се превръщат в огромна и значима част от живота ни. Те са способни да направят ежедневието ни много по-богато, отколкото би било без тях. А в последно време наблюдаваме толкова силна привързаност между стопанина и животното, особено при връзката човек-кучета, че все по-често по екскурзии и бизнес пътувания хората взимат четириногите приятели със себе си."

Редактор: Милена Минчева

Източник: metro.co.uk

Снимки: freepik.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлАнкетиСнимкиЛюбопитноПсихологияЗдравни съветиАлт. медицинаНовиниИсторияВидеоСпортСоциални грижиПроизводителиИзследванияКлинични пътекиСпециалистиНормативни актовеЛеченияЗаведенияОрганизации