Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Сапиосексуалност – да си привлечен от интелекта, а не от външния вид

Сапиосексуалност – да си привлечен от интелекта, а не от външния вид

Сапиосексуалност – да си привлечен от интелекта, а не от външния вид - изображение

Какво намирате за секси в някой човек? От външния вид, характера, хобитата и интересните му… Просто има толкова много неща, в които може да се влюбите. В зависимост от това какво харесвате идва и определеният тип сексуалност, към която принадлежите. Има хора, които са гейове, лесбийки, бисексуални, пансексуални и пр. Един особен етикет обаче набира все повече популярност и поводи за дебати в общественото пространство.

САПИОСЕКСУАЛНОСТ

Хората, определящи себе си като сапиосексуални, вярват, че умственият капацитет на човек е най-атрактивната част от личността му. За тях любовната игра е не каква да е, а дискусия относно психология, философия или политика.

Любознателността, докачливостта и донякъде нетрадиционният начин на мислене са основните неща, които сапиосексуалните хора търсят в своя партньор. Външния вид не се изключва напълно като фактор, но със сигурност може да се каже, че остава на заден план.

А вие определяте ли се като сапиосексуален тип?

Ако се идентифицирахте в по-горните редове, то този свят, изпълнен с бързи свалки и еднодневни романтични приключения, не е за вас. Просто сапиосексуалните личности не могат да се обвържат, без да са изпитали някаква емоционална и ментална връзка.

Доказано е научно

Учените са потвърдили, че има много причини, които свързват привличането между хората с коефициента им на интелигентност.

Според проучване на университета в Ню Мексико при мъжете с по-висок коефициент на интелигентност съществува тенденция за по-здрав и по-функционален еякулат. Така че, когато стане въпрос за еволюция, жените са склонни да избират по-интелигентни мъже, като подсъзнателен начин да имат по-добри шансове за качествено възпроизвеждане.

Приложението на сапиосексулаността не се ограничава до избора на романтичен партньор. Хората, които се увличат от интелекта, прилагат същата тактика, когато стане въпрос за платонични отношения. Социалната група на този тип личности винаги се състои от високо интелигентни хора. Повърхностните приятелства просто не са за тях.

Е, чудите ли се дали сте сапиосексуален? Вижте дали отговаряте на тези три знака, които определят сапиосексуалните хора.

1. Повечето им връзки прерастват от приятелство

Подобни характери не се влюбват от пръв поглед и не вярват в наивни приказки. Техните връзки се изграждат въз основа на дълго приятелство, градено и усъвършенствано с времето. Те се нуждаят от смислена интеракция, която да бъде успешна предимно на интелектуално и емоционално ниво.

2. Да харесат някого не им е достатъчно

Това че сапиосексуалните хора се чувстват привлечени от интелекта, не означава, че са слепи. Те все пак се заглеждат и оценяват физическата красота на отсрещния пол. Но дори да си харесат някой, винаги нещо ще им липсва, докато не го опознаят и не погледнат отвъд красивата му същност.

3. Хората често ги смятат за прекалено срамежливи и претенциозни

Сексът за тях не е просто нещо случайно, което могат да правят с първия срещнат в бара. Характеризират се със сравнително по-малко сексуални партньори в миналото си и не приемат случайни срещи. Точно заради това много хора смятат сапиосексуалните хора за срамежливи или твърде претенциозни.

Не всеки ще разбере високите ви стандарти. Но това не трябва да ви засяга. Както има жени, предпочитащи мургави мачовци; мъже, увличащи се само по блондинки; така вие се чувствате привлечени само от интелигентни хора.

Редактор: Милена Минчева

Източник: ideapod.com

Снимки: freepik.com

Още по темата:

5.0, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияАнкетиНовиниЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиСнимки