Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Пътуване към себе си: Историята на 30-годишна жена, която се развежда

Пътуване към себе си: Историята на 30-годишна жена, която се развежда

Пътуване към себе си: Историята на 30-годишна жена, която се развежда - изображение

Според статистиката почти 50% от всички бракове в света завършват с развод. "

"Никога не съм мислелa, че ще бъда част от тази статистика. Винаги съм искала да се омъжа веднъж, да имам деца, и да живея дълъг и щастлив живот. Срещнах човек, с когото се разбирах много добре и бяхме страхотна двойка. Прекарахме 10 години заедно, но въпреки всичко това, бракът ни завърши с развод. Защо?"

Така започва своята история Юджийн-30 годишна жена, която взема болезненото, но необходимо решение да напусне съпруга си, с когото прекарва 1/3 от живота си. В тази статия тя споделя собствените си преживявания и чувства. История от първо лице за болката, страданието и пътят към себе си.

Преди брака говорихме за бъдещето и мислех, че познавам, мъжът, който съм избрала за съпруг. Имахме проблеми, разбира се, но се опитахме да останем заедно. Преди да сключим брак, планирахме бъдещето си и дори избрахме имената на нашите деца. През първите няколко години от брака ни дори не мислехме за деца.

Ние просто се наслаждавахме на живота! Разменяхме си взаимно подаръци, композирахме песни. И двамата работихме и тогава съпругът ми имаше шанса да развие свой собствен бизнес (и когато се провали, имаше още един шанс, още един, и още един). Съгласих се да му помогна, без да мисля го подкрепих изцяло. Работих усилено на 2 работни места и понякога нямах почивни дни, докато мъжът ми се опитваше да сбъдне мечтите си. Въпреки работата се грижех и за чистотата у дома.

Доверието е едно от най-съществените неща във всяка връзка, нали?

Той спеше много и си почиваше активно, за да има "бистър ум", който да генерира нови идеи за бъдещи проекти. 

Съпругът ми започна да се грижи за здравето си и ме помоли да отложа отново бременността. След това ми каза, че изобщо не се нуждаем от деца (може би в бъдеще) и както се оказа, децата не се вписват в неговата картина на "свободата". Бях изправена пред труден избор: да чакам и да се надявам той да промени решението си или да си тръгна.

Защо ми трябваше толкова време да се разведа?

През тези 10 години не можех да си представя живота си без този човек. Точно когато отворих устата си, за да задам един въпрос, той почти винаги знаеше какво ще кажа и ще отговоря. Мисълта, че всеки ден в дома ми виждам съвсем различен човек ме уплаши. Мислех, че е невъзможно да обичам някой друг.
Бях уплашена, че никой няма да ме обича. Може би не бях най-лошата жена в света, но това ме изяждаше отвътре.

Казвах си: Скоро ще се промени всичко. Инвестирах толкова много време и усилия в тази връзка. Какво ще си кажат другите? Бях наистина уплашена, че всички просто ще клюкарстват за живота ми.

Защо го оставих в края на краищата?

Беше време да помисля за себе си, въпреки че толкова много обичах този човек. Не можех да взема решение дълго време и беше невероятно болезнено. Но аз го направих, когато разбрах, че съм единствената, която искаше да има някаква промяна в отношенията ни. Осъзнах, че след 6 години брак нямам никакви спомени с този човек.

След развода установих, че разводът не е стигма.

Винаги съм се опитвала да се грижа за външния ми вид. Забелязах, че хората все още ме виждат. И никой не се страхува от разведени жени, това е сигурно.

Няма начин да можеш да промениш човек, без значение колко се опитваш, докато той самия не иска да се промени. 

разведена жена

Можете да срещнете нови хора по всяко време на всяко място. Например, преди 34 години, когато баща ми беше студент, той попита майка ми за телефонния й номер в автобус. Можете да се срещате с хубави мъже на улицата всеки ден: самотни мъже, без деца, мъже с къдрава коса, плешиви мъже и т.н. Можете да намерите някого. Не винаги е лесно, но и не е невъзможно.

жена след развода

Имам приятели. Когато преминавах през труден период, не само родителите ми ме подкрепиха, но и най-близките ми приятели, дори тези, за които не мислех, че мога да разчитам, като приятелите на съпруга ми. Това наистина е вдъхновяващо и мисля, че тези хора ще останат с мен за дълго време.

Разбрах, че мога да направя всичко - да променя работата си, прическата, страната, планетата (въпреки че това може да е трудно). Мога да науча нещо ново и напълно да променя живота си!

Трудно е да затворите една страницата след 10 години живот.

булка

Въпреки всички трудности и топлите чувства, които все още имам към съпруга си, аз съм щастлива, че взех това решение, но не съжалявам за времето прекарано с него, защото бях щастлива по някакъв начин.

Моята история може да бъде полезна за много хора и да ги накара да анализират собствените си взаимоотношения и да преразгледат ролята на всеки партньор. Може би ще осъзнаете, че губите време, че не сте с подходящия човек. Или може би ще искате да прегърнете партньора си и да разберете колко сте щастливи?

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияИсторияЛюбопитноСоциални грижиСнимки