Начало Лайфстайл Аз и моето семейство За дома и градината Против безсъние: 5 стайни растения, които да поставите в спалнята си

Против безсъние: 5 стайни растения, които да поставите в спалнята си

Против безсъние: 5 стайни растения, които да поставите в спалнята си - изображение

Всички знаем, че прекарването на време край природата има редица ползи за здравето. Възможно ли е да пренесем природата у дома, за да можем да постигнем по-пълноценен сън?

Повечето хора нямат представа, че качеството на въздуха може да повлияе на качеството на съня, както и на общото здраве. Мухълът и други замърсители във въздуха могат да бъдат основен фактор в заболяването и болестите. С поставянето на повече стайни растения към вашия дом, вие не само ще получите по-чист въздух, но ще откриете, че досадните симптоми, които преживявате от години, започват да се подобряват.

Наскоро НАСА проведе цялостно проучване на способността на растенията да имат успокояващ и очистващ ефект върху околната среда. Тук са първите 5, които според нас са най-ефективни, за да ви помогнем да постигнете по-добър сън и да подобрите атмосферата в спалнята си. Ако сте опитвали всякакви медикаменти, техники за релаксация, по-добър матрак, но все още се въртите през нощта то тази статия е за вас!

Алое вера

алое вера

Алое вера има множество ползи и е лесно за отглеждане растение. Алое вера е едно от най-добрите растения за подобряване на въздуха, а изследователи от НАСА доказват, че изпуска кислород през нощта. Повишеното "захранване" с кислород нощно време може да помогне при безсъние и да подобри общото качество на съня. Алое вера също е известно като "растение на безсмъртието".

Лавандула

лавандула

Може би сте използвали лавандулово етерично масло, но някога опитвали ли сте да отглеждате собствено растение от лавандула? Лавандулата, във всичките й форми, е доказано, че спомага за намаляване на тревожността и стреса, забавя сърдечния ритъм, подобрява съня и дори може да помогне за намаляване на плача при бебета! Заинтригувахме ли ви?

Жасмин

жасмин

Жасминът е екзотично растение, а е доказано, че миризмата му спомага за подобряване на качеството на съня, както и за бдителността и продуктивността на следващия ден! Самото помирисване на това растение може да помогне за намаляване на тревожността и стреса.

Обикновен бръшлян

обикновен бръшлян

Обикновеният бръшлян може да бъде особено полезен за тези, които страдат от астма или дихателни проблеми през нощта. Тъй като замърсителите във въздуха са основен източник на алергии, астма и други проблеми с дишането, той може да спомогне за значителното подобрение на съня. 

Сансевиера

сансевиера

Това растение е лесно за отглеждане и чудесно за вътрешно обзавеждане. Смята се, че подобрява качеството на въздуха, като филтрира кислорода и по този начин подобрява цялостната атмосфера на дома. Някои проучвания показват, че наличието на растението в стаята помага на хората да избягват дразнене на очите, респираторни заболявания, главоболия, както и да се подобрят нивата на производителност на труда.

По-чист въздух = по-добър сън през нощта и повече продуктивност през деня!

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: healthy-holistic-living.com

Снимки: goodhousekeeping.com; mnn.com; nurserylive.com

Още по темата:

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноТестовеСнимкиИсторияПсихологияХранене при...Алт. медицинаБотаникаНовиниСпортФизиологияЛечения