Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Полезни предизвикателства за новата година, които ще улеснят живота ви (част 2)

Полезни предизвикателства за новата година, които ще улеснят живота ви (част 2)

Полезни предизвикателства за новата година, които ще улеснят живота ви (част 2) - изображение

На колкото по-зряла възраст сте, толкова по-трудно ще ви бъде да изкорените стар навик и да създадете нов. Но независимо колко ви е тежко, малките промени могат да направят живота ви много по-лек за в бъдеще, да ви отворят нови възможности или дори да удължат живота ви.

С какво да започнете обаче, за да водите един по-хармоничен и удовлетворяващ живот? Не се изисква много. Просто предизвикайте себе си да направите поне няколко от следните неща през новата година. В последствие те ще се превърнат в навик и ще започнат да подпомогнат личностното ви израстване.

СПРЕТЕ ДА УГАЖДАТЕ НА ХОРАТА

Няма нужда да поддържате контакти с хора, които ви натоварват и ви влияят негативно. Разполагайте с времето си разумно. Отделяйте го за истински ценните за вас хора и ограничете вижданията със стари познати, с които поддържате контакт от чисто уважение.

НЕ СЕ СРАВНЯВАЙТЕ С ДРУГИТЕ

Учени твърдят, че сравнението с други хора – нещо твърде лесно, поради социалните мрежи – може да подейства негативно на продуктивността ви. Това е обяснимо, защото на снимките си в интернет хората изглеждат винаги усмихнати и щастливи. Та кой не би искал да изглежда възможно най-добре на снимка? Но това са само моментни ситуации, много от които изкуствено пресъздадени.

Не се ядосвайте на себе си, че в даден момент не сте направили нещо или не сте отишли някъде. Оценявайте собствените си успехи, без да се сравнявате с другите.

НАУЧЕТЕ СЕ ДА ПРОЩАВАТЕ НА СЕБЕ СИ

Прощавайте си за грешките в миналото. Всеки прави такива. Всеки се е отклонявал от пътя си. Но колкото повече се вглъбявате в миналото си, толкова по-трудно ще го преодолеете. А бъдещето тепърва ви предстои. Простете си всички грешни ходове в живота и просто продължете напред.

ЧЕТЕТЕ ПОНЕ ПО 1 ЧАС ДНЕВНО

Ако отделяте по най-малко час на ден за хубава книга, само за една година ще имате общо 15 дни, които сте прекарали в четене. А ако това се превърне в хоби, което практикувате често, ще видите разликите бързо. Четенето подпомага паметта, концентрацията, комуникативните ви умения и още редица други неща.

СПРЕТЕ ДА СЪДИТЕ ХОРАТА

Това включва всякакъв вид обсъждане зад гърба на хората, както и коментарите за облеклото, походката и пр. Със сигурност и вие не бихте се чувствали добре, ако чуете някой да обсъжда вас.

Всеки човек си има своите плюсове и минуси. А ние трябва да уважаваме хората около себе си не само заради позитивните им страни, а за самите тях.

Първа част на статията може да прочетете ТУК

Редактор: Милена Минчева

Източник: businessinsider.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлАнкетиПсихологияСпортСнимкиЛюбопитно