Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Новогодишни обещания, към които лесно ще се придържате

Новогодишни обещания, към които лесно ще се придържате

Новогодишни обещания, към които лесно ще се придържате - изображение

Независимо дали е започване на фитнес режим, хоби или прекратяване на стар навик, новогодишните обещания, които си даваме най-често остават неизпълнени. Колкото и да сме мотивирани, трудно вписваме в ежедневието си нещо ново. Проблемът всъщност се крие в това, че всички тези обещания са твърде големи и водят до грандиозни промени в личния ни живот. Ако решенията за новата година не са толкова дръзки, вероятността да бъдат изпълнени е значително по-голяма.

Ето и няколко идеи за напълно постижими неща, с които всеки може да се справи и да бъде по-добър през новата година.

ВЕГЕТАРИАНСКИ ДЕН

Не е задължително да станете вегетарианци или вегани от раз. Започнете следващата година с един вегетариански ден седмично. Това ще бъде разтоварващ ден за тялото ви, ще внесе малко разнообразие в кухнята и ще намалите, макар и с малко, консумацията на месо.

РЕЦИКЛИРАЙТЕ

Положете малко усилия да проверявате и разделяте всичко, преди да изхвърлите боклука. Избягвайте пластмасовите и найлоновите продукти за еднократна употреба. Купувайте продукти от рециклирани материали. Дори да се затруднявате с избора, започнете с малките неща като тетрадките и тоалетната хартия.

ОСНОВНО ПОЧИСТВАНЕ НА СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

Приятели от училище, които дори няма да познаете, ако ги видите на живо, както и хора, които не харесвате, но следвате от чисто любопитство и какви ли още не личности, които ви затормозяват всеки път, щом отворите телефона си… Просто се отървете от тях. Премахнете всичко излишно от живота си.

ОСНОВНО ПОЧИСТВАНЕ НА ГАРДЕРОБА

А също така и на скрина, секцията и нощното шкафче. Започнете новата година на чисто и изхвърлете всичко ненужно. Водете се поправилото „Ако не е носено от година, значи няма да се носи и следващата“.

Прегледайте също така и козметиката си. Всички предмети, които не ви влизат в употреба, но запълват част от пространството ви, само ви пречат.

ОТДЕЛЯЙТЕ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ ЗА СЕБЕ СИ

Независимо дали ще бъде за йога, разходка, четене, гледане на филм, или каквото и да е нещо, което ви кара да си почивате психически и физически, го правете колкото се може повече.

Подарявайте си по няколко часа за себе си, без да чувствате вина за това. Всеки човек се нуждае от свое лично време, за което не трябва да дава обяснения на никого. Превърнете ли го веднъж в навик, ще се чувствате много по-хармонични и по-спокойни.

Редактор: Милена Минчева

Източник: femalefirst.co.uk

Още по темата:

5.0, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлАнкетиПсихологияЛюбопитноАлт. медицина