Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Полезни предизвикателства за новата година, които ще улеснят живота ви (част 1)

Полезни предизвикателства за новата година, които ще улеснят живота ви (част 1)

Полезни предизвикателства за новата година, които ще улеснят живота ви (част 1) - изображение

На колкото по-зряла възраст сте, толкова по-трудно ще ви бъде да изкорените стар навик и да създадете нов. Но независимо колко ви е тежко, малките промени могат да направят живота ви много по-лек за в бъдеще, да ви отворят нови възможности или дори да удължат живота ви.

С какво да започнете обаче, за да водите един по-хармоничен и удовлетворяващ живот? Не се изисква много. Просто предизвикайте себе си да направите поне няколко от следните неща през новата година. В последствие те ще се превърнат в навик и ще започнат да подпомогнат личностното ви израстване.

СПРЕТЕ ПУШЕНЕТО

Ако сте пушач, опитайте се да спрете цигарите възможно най-скоро. Особено в началото на 2019г. това може да бъде част от промените ви за новата година. А подобна нагласа ще направи промяната една идея по-лесна.

Макар и да не можете да премахнете нанесените щети от тютюнопушенето върху организма си, то може поне да прекратите появата на още здравословни проблеми. Проучвания сочат, че хората, спрели цигарите преди 40 г., имат 90% по-ниска преждевременна смъртност в сравнение с тези, които пушат цял живот.

ЗАСПИВАЙТЕ И СЕ СЪБУЖДАЙТЕ ПО ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ

Със сигурност всеки човек чака уикенда, за да си поспи малко повече, но експерти препоръчват да си лягате и да се събуждате по едно и също време всеки ден.

Ако спите до късно дори за няколко дни, рискувате да пренастроите биологичния си часовник. А създадете ли си устойчиви сънни навици, ще се наспивате много по-добре и ще бъдете по-пълноценни за всеки следващ ден.

ВКЛЮЧЕТЕ ДВИЖЕНИЕТО В ЕЖЕДНЕВНИТЕ СИ НАВИЦИ

Опитайте се да се движите колкото се може повече. Независимо дали ще се разхождате, бягате, вдигате тежести или плувате, важно е да не се застоявате твърде много.

След 30-тата си година хората започват да губят мускулна маса. Затова е особено важно да се тренира дори по-усърдно след тази възраст. Намерете физическата активност, която ще ви допада и ще посещавате с удоволствие, защото в противен случай е твърде вероятно да прекратите спортните си занимания твърде бързо.

ПЕСТЕТЕ ПАРИ

Може да ви изглежда сякаш годините, в които ще ви трябват спестявания са твърде далеч, но колкото по-рано започнете да събирате, толкова повече време парите ви ще се трупат. Накрая дори вие може да останете изненадани от финансите, с които разполагате.

ПРЕСЛЕДВАЙТЕ МЕЧТИТЕ СИ

Не отлагайте постигането на мечтите си. Искате да си купите къща, да имате деца, да напишете книга?... Е, изберете една от най-постижимите си и най-желани цели и започвайте да работите върху постигането й.

БЪДЕТЕ БЛАГОДАРНИ ЗА ТОВА, КОЕТО ИМАТЕ

Ако сте благодарни за това, което имате, то ще живеете много по-щастливо. Това важи в пълна сила, когато става дума за връзки. Психолози твърдят, че дори по-честата употреба на думата "благодаря", внася особено топлина и комфорт във връзката. Доказано е, че двойките, които изразяват повече благодарност помежду си, остават заедно за цял живот.

Втора част на статията може да прочетете ТУК

Редактор: Милена Минчева

Източник: businessinsider.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлАнкетиПсихологияСнимкиСпортЛюбопитно