Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя Паскуалита – мумия или манекен в булчински магазин в Мексико

Паскуалита – мумия или манекен в булчински магазин в Мексико

Паскуалита – мумия или манекен в булчински магазин в Мексико - изображение

Ако сте на посещение в Чихуахуа, Мексико не пропускайте да посетите едно необичайно място с мумията Паскуалита, която краси витрина на булчински магазин. 

В Мексико се намира булчински салон, който дълги години крие зловеща тайна. На витрината, в булчинска рокля е облечен манекен, но той е толкова реалистичен, че се носят легенди, че всъщност е мумифициран труп.

Паскуалита

Местната легенда гласи, че Еспарза – собственичка на магазина, имала дъщеря, която умира дни преди сватбата си от ухапване от черен паяк. Отчаянието и болката от загуба карат майката да прибегне да крайни мерки. За да задържи близо до себе си нейното дете мумифицирала трупа й. Паскуалита се появява за пръв път на витрината на 25 март 1930г.

По-всичко личи, че манекенът е идеално балсамиран труп на истински човек – фините бръчки по дланите на ръцете, бледата кожа, вените по ръцете, потъмнелите нокти.

Майката на момичето категорично отричала твърденията и обяснявала, че това е много добре направен манекен. С течение на годините легендата придобивала все повече реалистичност. Има дори слухове, че Паскуалите започва да се движи, когато никой не гледа и да ви наблюдава.

Паскуалита

Настоящият собственик се придържа към легендата и това е разбираемо. От десетилетия в магазина му се струпват стотици туристи от цял свят, за да видят с очите си този феномен.

Има и такива, които правят олтар и палят свещи и цветя, тъй като вярват, че момичето е светица.

Истина или просто легенда. До ден днешен никой не може да даде отговор на този въпрос. Едно обаче е сигурно – от витрината на булчинския магазин гледат едни големи очи, които приличат на истински.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: atlasobscura.com; allthatsinteresting.com

Снимки: ripleys.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияЛюбопитноСнимкиСпорт