Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Няколко неща, за които никога не сме твърде стари

Няколко неща, за които никога не сме твърде стари

Няколко неща, за които никога не сме твърде стари - изображение

Повечето жени се страхуват да остареят, но напредването на възрастта си има и своите предимства. Американката Мишел Комбс отчаяно се бори със знаците на стареене в продължение на много време, но когато навършва 52 години решава, че е време да спре. Днес тя е уверена, че стереотипите съсипват качеството на живот и смята, че колкото повече годините напредват, толкова по-лесно е да загърбиш предразсъдъците и да живееш по-щастливо от преди.

Да не се притесняваме как изглеждаме в очите на другите

"Една сутрин със съпруга ми закусвахме в кафене и изведнъж се паникьосах. Какво ли си мислят тези хора за мен? Тогава реших, че независимо какво е тяхното мнение, то не би променило вкуса на омлета ми с авокадо и бекон", пише Мишел в блога си.

Възрастна жена

На определена възраст осъзнаваме, че трябва да се приемем такива, каквито сме. Нашите странности и слабости подправят живота ни. Насладете се на настоящето!

Да си измисляме извинения за разхвърляната къща

"Знаете ли защо домът ми е разхвърлян? Защото точно в момента не се чувствам сякаш ми се чисти. Също така съм неорганизирана и малко разпиляна", продължава Мишел.

Неподредена стая

Разбира се, не е необходимо да се стига до крайности, но понякога е удачно да си простите, че къщата ви не е перфектна. Защо? Защото това е вашият дом и не е необходимо да се извинявате на никого. Освен това си струва да разберете защо понякога е наистина трудно да поддържате дома си чист.

Да си неподреден всъщност няма много общо с мързел през повечето време; има други причини за това, които може да не осъзнавате. Например – толкова сте стресирани от работа, че не ви остава време или енергия да изчистите. Подобно нещо може да случи на всекиго и е напълно в реда на нещата.

"Виновните" удоволствия

"Вече нямам никакви виновни удоволствия. Имам обичайни удоволствия. Не се чувствам виновна за това, че харесвам Лейди Гага."

Не трябва да се чувствате виновни за начина, по който прекарвате личното си време. Няма значение дали обичате да четете детски комикси, колекционирате кибритени кутийки или плачете на романтични филми. Ричард Файнман (известен физик и Нобелов лауреат) веднъж казва:

"Не сте по никакъв начин отговорни за това, което хората мислят, че трябва да постигнете. Не поемам никаква отговорност да стана такъв, какъвто те очакват да бъда. Това е тяхна грешка, а не мой провал."

Да се противопоставим на този, когото не харесваме

"Вече не искам да си мълча, когато стана свидетел на несправедливост."

Мъж и жена

Ние винаги сме готови да защитим някой друг и по-рядко себе си. Мишел смята, че трябва да си изградим собствени психологически граници. Важно е да сме способни да покажем на хората около нас по-какъв начин държим да бъдем третирани. Да говорим за това, което не харесваме, е наше право и не трябва да го забравяме.

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: brightside.me, unsplash.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияНовиниЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноБотаникаСнимкиСоциални грижи