Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Непознатата Индия – култура, религия, храна и многообразие – част 2

Непознатата Индия – култура, религия, храна и многообразие – част 2

Непознатата Индия – култура, религия, храна и многообразие – част 2 - изображение

Индия е страна, пропита с голяма мъдрост, невероятна история, руини на древни градове, източни подправки и красива природа. Това е страната, която даде на света голяма цивилизация, шах, аюрведа и бадминтон. Този свят може да учуди дори и най-опитния пътешественик.

Представяме ви интересни факти за тази страна и се надяваме, че ще искате да я посетите след като прочетете тази статия.

Открийте смисъла на живота

смисъл на живота

Индия е мястото, където хората търсят смисъла на живота. Дори векове по-късно хората тук все още познават тайните на живот в хармония със света и помежду си.
Ако имате нужда от духовно просветление, трябва да посетите ашрамите - места за духовни практики с гуру. В страната има няколко хиляди ашрами. Програмата включва медитации, рецитиране на мантри, лекции, срещи с учители и други неща.

Светът на островите и потъналите кораби

острови

Има 8 острова край брега на Гоа, които привличат гмуркачи от цял свят. По време на дългата история на Индия има огромен брой корабокрушения. На дъното на океана има стотици арабски и португалски потънали кораби. Някои корабокрушения все още не са изследвани изцяло.

Хората, които просто искат да се пекат на плажа, също ще се насладят на Индия. Океана тук може лесно да се конкурира с Рио, Ибиса и Австралия. Температурата на водата е около 80 ° F през цялата година. Красивият пясък, чистата вода и страхотната атмосфера са причините, поради които това място е популярна дестинация за младоженците.

Останки от древни цивилизации

древни цивилизации

Онези, които обичат историята, определено трябва да отидат в Индия.

В Хампи можете да намерите останките от древни градове, дворци, храмове и други сгради с различни архитектурни стилове - тук е представена почти цялата история на човечеството. Това е едно от най-старите селища в Индия и света, така че тук винаги има много туристи.

Не е "да". И други странни неща ...

Ако зададете въпрос в Индия и някой поклати глава, това не означава "не". В Индия това означава "да".
Хората се събуждат рано в Индия - около 5 до 6 часа сутринта. Това е така, защото работата през деня е твърде трудна поради жегата.

В северната част на страната хората се хранят на пода дори и в най-богатите семейства. Интересното е, че те имат маси и столове, но са свикнали да съхраняват вещи върху тях.

Използвайте само дясната си ръка, за да кажете "здравей" или да плащате: лявата ръка се счита за "мръсна" и вие може да обидите дълбоко местните жители, ако я подадете за поздрав.

Не се изненадвайте, ако някой ви докосне на улицата: това е така, защото хората вярват, че могат да се преродят с различен цвят на кожата в следващия живот.

Местните, които нямат много пари, правят наистина големи и пищни сватби. Младоженците канят не само приятели и роднини, но и хора, които едва познават, включително туристи. Броят на гостите може да достигне от 300 до 1500.

Въпреки стереотипите, че Индия е много мръсна, къщите винаги са много чисти, въпреки че улиците може да са мръсни. Те нямат течаща вода или канализация. Няма да имате такива проблеми на места с много туристи, освен ако не отидете в бедняшките квартали.

Не забравяйте: Индия може да бъде много различна и всеки регион е специален. Нещата, които ще видите в един малък град, са напълно различни от огромния град.

В кафенета и ресторанти, добре е да оставите бакшиши - от 3% до 10%, а местните деца обичат химикалки, сладкиши и монети.

Туристите често твърдят, че персоналът в хотелите и кафенетата не е достатъчно приветлив. Тук хората трябва да работят много, което за съжаление има отрицателно въздействие върху тяхното настроение. Но местните хора винаги са щастливи да ви видят.

Индийците са много талантливи хора. Около 1600 филма се произвеждат всяка година. Индия прави повече филми от всяка друга страна в света и индийски филми се показват в над 90 страни.

Ако не сте уплашени от трудностите, с които ще се сблъсквате и сте готови да се изправите пред предизвикателствата, които ще оставят незабравимо преживяване, приготвяйте куфарите си и си купете билет. Индия ви очаква!

Вижте първа част на статията ТУК

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиИсторияЛайфстайлНовиниАлт. медицинаЛюбопитноЗдравни съветиРецептиСпортБотаника