Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука Най-странните размножителни ритуали в животинското царство – част 2

Най-странните размножителни ритуали в животинското царство – част 2

Най-странните размножителни ритуали в животинското царство – част 2 - изображение

Да откриеш дамата на сърцето си, своята сродна душа, не е никак лесно. Но още по-трудно е да привлечеш вниманието й и да й докажеш, че си най-големият и красив мъжкар, който тя заслужава. Това важи с пълна сила и за царството на животните. И трябва да бъдем честни – въпреки че някои от животинските техники за съблазняване могат, меко казано, да се нарекат странни, други много приличат на мъжките номера – като например да се правиш на клоун и да направиш лунната походка за своята дама (както птичката манакин). Но това не е всичко. Ще останете изненадани, впечатлени и… в някои случаи погнусени, но продължавайте да четете!

Богомолка

Богомолка

Богомолката е известна със своя неособено хуманен размножителен ритуал. По време на сношението гладната и стресирана женска отхапва главата на мъжкия и я използва, за да си набави необходимите за изхранването на яйцата й хранителни вещества. Но малко хора знаят, че този мазохистичен ритуал се случва в по-малко от 1/3 от случаите. Разбира се, мъжката богомолка винаги поема риск, отдавайки се на нагона.

Жираф

Жираф

За да провери дали женската е готова за сношаване, мъжкият я сръчква отзад, за да предизвика уриниране. След това опитва урината, за да разбере дали е нагрята. Ако е нагрята, той започва да върви по петите на женската, докато тя не му позволи да я яхне. Интересен факт е, че ако женският жираф много си пада по някой мъжки, отделя по-голямо количество урина.

Октопод аргонавт

Октопод аргонавт

Мъжките аргонавти имат специално пипало, познато като хектокотил, в чийто край е разположена топка със сперматозоиди. Когато е в близост до женска, това пипало всъщност се отделя от мъжкия октопод и започва да плува към евентуалната партньорка.

Ехидна

Ехидна

Пенисът на ехидната е с четири глави. Още по-изненадваща е координацията между тях: те работят по двойки, като в даден момент само една двойка може да е активна. Другата почива, приготвяйки се за следващия рунд.

Бананови охлюви

Бананови охлюви

Тези голи охлюви имат изключително дълги пениси, които понякога достигат дължината на тялото им. Като хермафродити, двата приготвящи се за съвкупление охлюва, ще застанат като на снимката, опитвайки се да се оплодят един друг. В някои случаи пенисът може да заседне и да задържи двата охлюва залепени един за друг. Какво е решението на проблема? Другият охлюв прегризва пениса.

Птиците от семейство Фрегатови

Птица фрегат

Мъжката птица надува огромната си торбичка под гушата – ритуал за ухажване, който изисква много усилия и известно време. Щом веднъж я надуе, торбата заприличва на огромно розово сърце. За да завърши ритуала, мъжкият разтриса криле и издава любовен зов.

Хиена

хиена

Женските хиени са на върха в хиенската йерархия – живеят в своеобразен матриархат. Те са по-агресивни и доминиращи в секса от мъжките. Това е така, защото младите женски хиени произвеждат андроген, хормон, подобен на тестостерона, който увеличава агресията и съперничеството. Той също така е виновен за увеличаването на размера на гениталиите им, като клиторът на женската хиена може да достигне 18 см и се нарича псевдопенис. Когато мъжкият се опита да се сноши с женската, става особено интересно – изнасилването е изключително трудно. Нещо повече, женската трябва да роди през увеличения си пенисовиден клитор, което може да доведе до сериозни усложнения.

Antechinus stuartii (вид гризач)

Австралийски гричач

Този гризач е известен с хиперактивната си сексуалност. В Австралия по-скоро казват "правят секс като Antechinus stuartii", отколкото "като зайци". Мъжкият мишок прави секс в продължение на часове с една партньорка, след което без да си почива, преминава към следващата. Разбира се, всичко си има цена – накрая, изтощен от липсата на храна и почивка, мъжкият умира като сексуален мъченик.

Към първа част > > >

по статията работи: Величка Мартинова

източник: huffingtonpost.com

снимки: aminoapps.com; commons.wikimedia.org; youtube.com; flickr.com; canadiangeographic.com; hyenaproject.com; theadvocate.com; huffingtonpost.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиТестовеЛюбопитноНовиниПсихологияАлт. медицинаСпортЛеченияИсторияЗаведения