Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Мълчанието и тишината убиват връзката ви

Мълчанието и тишината убиват връзката ви

Мълчанието и тишината убиват връзката ви - изображение

Изследователи твърдят, че тишината е един от най-често използваните начини за справяне с конфликтите във връзката. Това се дължи основно на очакванията и на двамата, че другия пръв ще започне да се опитва да разрешава проблема. Но колкото по-малко говорите помежду си, толкова по-агресивна и по-тревожна става комуникацията с любимия човек.

Ето и подробно изведени и конкретизирани причини, поради които мълчанието и тишината убиват връзката ви.

НЕУВАЖИТЕЛНО Е

Ако умеете да споделяте проблемите си с приятели и роднини, но не и с романтичния ви партньор, то това показва липса на какъвто и да е респект към него. Той трябва да бъде първият, към когото да се отправяте, когато се появят буреносните облаци на живота.

НЕ Е ПРОДУКТИВНО

Да не говорите с партньора си, когато е направил нещо грешно, е най-лошото решение, което може да вземете. В опитите си да отгатне къде е сбъркал, може да засегне и друга болезнена тема, която не е била актуална в момента. А това допълнително да напрегне и двама ви.

ТОВА Е ФОРМА НА НАКАЗАНИЕ

Сърденето и мълчанието е форма на наказание към околните. Може би сте се научили на това още като дете. Но на тази крехка възраст сте били силно емоционални и не сте знаели други начини, по които да изразите чувствата си. Сега вече сте зрели индивиди. Трябва да гледате на проблемите от всичките им страни. Как бихте могли да се разсърдите на някого и просто да спрете да му говорите. Не би било честно нито за него, нито за вас.

ТИШИНАТА Е ПО-ОСЕЗАЕМА ОТ ДУМИТЕ

Премълчавайки проблемите и чувствата си, вие ги оставяте висящи във въздуха. Въпреки че не ги коментирате, напрежението от тях се настанява между вас и партньора ви и ви отдалечава все повече и повече.

Обсъждайки казусите, има по-голяма вероятност да ги разрешите и да ги премахнете от съвместния ви път като двойка.

ПРЕВРЪЩА СЕ В НАВИК

Мълчанието е навик, труден за изкореняване. А причината за това е същата, заради която изобщо се е появил този навик във връзката ви. Липса на комуникация. Ако не се реши поне един от двама ви да повдигне въпроса за тегавата тишина в дома ви, то тя ще натежава все повече.

СЕКСУАЛНИЯТ ВИ ЖИВОТ СТРАДА

Няма как това да не афектира и сексуалния ви живот. Когато в главата ви се въртят множество причини, поради които сте ядосани на своя партньор, е невъзможно да ви дойде настроение да сте интимни с него. Повярвайте, няма нищо по-лошо за секса от липсата на комуникация.

КАК ДА ПРЕДОТВРАТИТЕ МЪЛЧАНИЕТО ВЪВ ВРЪЗКАТА

НЕ СЕ ФОКУСИРАЙТЕ ВЪРХУ НЕГАТИВИТЕ

Ако непрестанно мислите и отбелязвате негативите на своя партньор, съвсем скоро той ще си замисли защо изобщо сте с него и ще е напълно естествено да не иска да разговаря с вас, защото ще чува само за своите негативни черти.

По-добре би било да отбелязвате всеки хубав жест, който прави за вас, както и позитивните черти на характера му. Не го карайте да се чувства зле за това, което е.

ПОСТАВЯЙТЕ СЕ НА МЯСТОТО НА ДРУГИЯ

Замисляли ли сте се, че партньорът ви може да не желае да разговаря, защото иска да избегне поредния конфликт, който ще породи разговорът с вас. Всеки проблем има две страни. Не забравяйте, че едната сте вие.

НАУЧЕТЕ СЕ ДА НОСИТЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА ЕМОЦИИТЕ СИ

Не обвинявайте за всичко половинката си. Понякога може да сте изнервени или тревожни заради работа. Защо е нужно да прехвърляте тази тежест и вина върху него.

НАУЧЕТЕ СЕ ДА СЕ ИЗВИНЯВАТЕ

Ако почувствате вина заради поведението си към вашата половинка, то не се страхувайте да си я признаете. Ако изкажете явно грешката си, и ако приемете, че нито един от двама ви не е перфектен, това ще бъде проява на зрялост и здрав разсъдък.

Надяваме се с тези съвети да подобрите комуникацията с партньора си, а ние ви пожелаваме все повече приятни и ползотворни разговори.

Редактор: Милена Минчева

Източник: femalefirst.co.uk

Снимки: freepik.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияСоциални грижиЛайфстайлЗдравни съветиНовиниФизиологияЛюбопитноСнимкиИстория