Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Можем ли да накараме някой да се влюби в нас? Науката казва Да

Можем ли да накараме някой да се влюби в нас? Науката казва Да

Можем ли да накараме някой да се влюби в нас? Науката казва Да - изображение

Това е един от най-важните въпроси, когато става дума за романтични взаимоотношения. Голям брой изследвания, доказват, че наистина можем да контролираме любовта. Как да използваме психологията и психологическите трикове, за да се научим да накараме другите да се влюбят в нас?

Любовта всъщност не е "съдба". Това е сътрудничество между биологични, химически и психологически механизми. Възможно е да се намери правилният подход към тях и да се използват за ваши собствени цели.
Най-важното нещо, което трябва да разберете, е, че ответната страна трябва поне да има минимални чувства към вас. След това ще можете да ги превърнете в истински, дълбоки чувства, лесно и бързо.

Не яжте сладолед на първа среща

сладолед и кафе

Социалният психолог Джон Барг, който работи в университета в Йейл, открива интересна връзка между телесната температура на човек и психическото му състояние.

Оказва се, че когато физически ни е топло, има по-голяма вероятност да бъдем приятни и приятелски настроени към другите хора. Този трик може наистина да е полезен, например, на първа среща, когато е особено важно да спечелите доверието на човека отсреща. Уверете, че в бъдеще ще избирате само топли места, храни и напитки, така че всяка среща, която имате (както романтична, така и бизнес) да върви добре.

Предимствата на контакта очи в очи

контакт очи в очи

Харвардският психолог Зик Рубин провежда проучване, за да се опита да разбере дали е възможно да се измери любовта. Той намира отговора в очите, или по-конкретно, в честотата и продължителността, на която хората гледат един на друг. Той установява, че двойките, които са истински влюбени, гледат един на друг 75% по време на разговора и не спират да се гледат помежду си неохотно. В нормален разговор хората се гледат очи в очи от 30% до 60% от времето.

Когато се взирате в някого за дълго време и го правите често, вие подлъгвате съзнанието на човека, защото той си спомня какво е "любовта". Така че, започва да мисли романтично за вас. Нервната система започва да произвежда фенилетиламин, което предизвиква усещанията, които изпитваме, когато се влюбим: "пеперуди в стомаха", повишен сърдечен ритъм, топли длани. Как може някой да устои?

Кажете нещо неловко за себе си

Очевидно е, че открит и комуникативен човек има повече шансове да бъде харесван. Така че няма нищо изненадващо от факта, че ако безстрашно споделяте факти за себе си и за живота си вие ще заинтригувате околните.

Според проучване, проведено от учените от Harvard Business School, 79% от участниците предпочитат да бъдат отворени и искрени хора по време на първите срещи.Те не крият нищо, дори когато става въпрос за странни навици, вкусове, неудобни ситуации, които им се случвали, и дори отрицателни характерни черти. Когато разказваме на някого тайна, между нас и човека се крие особена връзка, основана на доверие и разбирателство.

Създайте си таен език само за двамата

момиче

Това се отнася за вътрешни вицове, специални думи и уникални жестове, които се случват между хората, когато те намират обща среда и стават наистина близки. Може би ви харесва един и същ филм, комедийно шоу, песен, книга. Шегата се появява спонтанно по време на първата ви среща, разходка заедно или среща. Не пренебрегвайте тези малки неща.

Когато откриете и използвате тази фраза в ежедневната си комуникация, вие ще изградите връзката си на съвсем ново ниво. Връзката ще стане още по-силна и по-интимна. Учените от Тексаския университет стигат до това заключение в своето проучване. Всички искаме да бъдем специални и уникални и този таен език ни помага да чувстваме, че се разбираме по-добре от всеки друг.

Бъдете близо до тях често, но и спазвайте дистанция

В сънищата ни можем да намерим някого, когото обичаме, да му разказваме за чувствата си и да живеем заедно щастливо. В реалния свят нещата не са толкова лесни, затова хората трябва да излязат със специални тактики.

Разбира се, важно е да отделите повече време, когато чувството е взаимно. За да се познавате по-добре, да разчупите леда и да изградите връзка, трябва да прекарате известно време заедно. Но след няколко срещи, психолозите препоръчват да си направите почивка (дори и да не искате), за да иградите дефицит на вашето присъствие в живота на другия. Този ход постига чрез няколко неща:

  • Няма да се уморите един от друг (с течение на времето чувствата спират да са толкова силни, и за да ги запазите живи, трябва да се потрудите);
  • Човекът получава шанса да разбере колко хубави и важни са тези отношения за тях (ограничените и редки неща винаги са по-желани);
  • Можете да контролирате собствените си емоции и да мислите ясно.

Изградете положителна връзка

Можете да програмирате мозъка на някой друг, като повтаряте същите мисли отново и отново. Ето защо е толкова важно внимателно да избирате думи, когато общувате с хора, които са много важни за нас.
Колкото по-добре представяте себе си, толкова по-позитивни мисли ще оставите в съзнанието на човека, дори когато не сте наоколо. И няма значение дали наистина сте толкова позитивни (всеки има своите недостатъци). Единственото нещо, което има значение тук, е как се възприемате и как искате да бъдете възприемани.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноВидеоИнтервюта