Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс 30 любовни цитата за хора с разбити сърца

30 любовни цитата за хора с разбити сърца

30 любовни цитата за хора с разбити сърца - изображение

Кога боли любовта най-много? Дали когато тя е несподелена? Или в моментите, в които се чувстваме предадени и измамени? Може би страданието е най-голямо, когато връзката се разпадне?

Когато страдате от разбито сърце, отнема много време да съберете всички счупени парченца и да започнете да обичате отново. За някои обаче любовната травма може да се окаже толкова голяма, че започването на нова връзка изглежда невъзможно. Ако в момента се борите с подобни трудности, запомнете едно нещо: тази фаза не трае вечно!

Опитайте се да намерите упование в нашата колекция от тъжни цитати за любовта, като прочетете какво са казали едни от най-успешните и известни личности по темата. Дори и те са преживели романтични разочарования и са опитали горчивото вино на раздялата и неосъществените мечти, но са успели да превъзмогнат болката и да продължат да обичат живота и останалите.

Насладата от любовта трае само един миг. Болката от любовта трае цял живот.

Родих се с твоята целувка. Умрях, когато ме напусна. Живях няколко седмици, докато ме обичаше.

Продължава ли любовта вечно или е като влаковете, които спират на различни спирки? Ако съм я обичал, как така съм я изоставил? Ако чувствата ми са били такива тогава, как е възможно сега вече да не изпитвам нищо?

Ако любовта, която си почувствал, отмине бързо, то тогава никога не е било любов.

За да живееш в този свят, трябва да можеш да правиш три неща: да обичаш това, което е тленно; да го пазиш вътре в себе си, знаейки, че животът ти зависи от него; а когато настъпи момента, в който трябва да го пуснеш на свобода, наистина да го сториш.

Не обичат тези, които не показват любовта си.

Понякога трябва да избягаш просто за да видиш кой ще те последва.

Ако постоянно съдиш останалите, не ти остава време да ги обичаш.

Истинската любов не може да бъде скрита, нито пък да бъде имитирана, когато липсва.

Любовник е този, който обича вечно.

Най-лошото чувство е да бъдеш игнориран от любимия човек отново и отново.

Любовта никога не умира от естествена смърт. Тя загива, защото не я подхранваме. Умира заради невежество, грешки и предателство. Рухва под тежестта на изтощението, позора и раните.

Любовта започва да чезне, когато е ограничавана. Нейната същина е свободата. Тя не е съвместима с покорството, ревността или страха

Любовта не умира лесно. Тя е живо същество. Процъфтява въпреки всички трудности освен една: липсата на внимание.

Първо ти се усмихнах, когато си тръгна. След това ти казах мила дума, когато беше груб. Дадох ти всичко, което можех - подарих сърцето си, а ти го потъпка както звяр, стъпил върху роза.

По статията работи: Нора Маркова
Източник: thoughtco.com
Снимки: unsplash.com

Още по темата:

5.0, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияЛюбопитноЗдравни съветиВидеоИнтервюта