Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец Куче умира по време на полет, след като е затворено в багажното отделение

Куче умира по време на полет, след като е затворено в багажното отделение

Куче умира по време на полет, след като е затворено в багажното отделение  - изображение

Куче умира по време на полет на "United Airlines" в понеделник след настояване на кабинния персонал собственичката да заключи 10-месечното животно в отделението за багаж в пътническата кабина на самолета. Свидетелите на случая съобщават, че са видели жената да държи в ръце домашния си любимец и да ридае, след като го открива мъртъв при кацането на самолета на летище в Ню Йорк.

Маги Греминджър – пътник на полета от Хюстън – коментира, че след като стюард на самолета изисква от жената да остави кучето си в секцията за ръчен багаж, тя се съгласява с неохота. Неговият лай притеснява пътниците многократно – при излитането на самолета и по време на турболенцията – до момента, в който напълно замлъква.

Мървото кучеМаги пише: "Преди минути летях до "Ла Гуардия" и станах свидетел на това как стюард инструктира пътничка да остави кучето си в багажното отделение. Тя отказваше, но в крайна сметка беше принудена да го направи. Когато самолетът кацна на летището, жената и дъщеричката й викаха животното по име, но реакция не последва – кучето беше вече мъртво и всички, които бяхме на близо, останахме вцепенени при гледката."

Пътничката с дъщеря си
Снимка на собственичката на кучето и дъщеря й след полета.

Авиокомпанията "United fligt" коментира: Това е един трагичен инцидент, който не е трябвало да се случва, както домашните любимци никога не трябва да се поставят в багажното отделение на пътническата кабина. Ние поемаме пълна отговорност за тази трагедия и изказваме най-искрени съболезнования на семейството. Започнахме пълно разследване по случая, за да можем да предотвратим подобен инцидент да се повтори".

Според уебсайта на компанията при полет се позволява присъствието на домашни котки, кучета, зайци и птици на борда, като "любимецът, който пътува в пътническата кабина, трябва да бъде превозван в мека или твърда транспортна чанта. Контейнерът трябва да може да се побере под седалката на пътника и трябва да остане там през цялото времетраене на полета." 

Категорично не се споменава нищо за превозване на домашния любимец в секцията с багаж. Инцидентът провокира силно възмущение в социалните мрежи и много хора се изказаха по въпроса.

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: independent.co.uk, thepointsguy.com, nypost.com, pixabay.com/bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиПсихологияАнкетиЛюбопитноИсторияВидеоСпортНовиниСоциални грижиПроизводителиАлт. медицина