Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Кубински артист изобразява насилието над деца в шокираща фотографска серия (галерия)

Кубински артист изобразява насилието над деца в шокираща фотографска серия (галерия)

Кубински артист изобразява насилието над деца в шокираща фотографска серия (галерия) - изображение

Кубинският художник и творчески директор Ерик Равело, човекът зад кампанията UnHate на United Colors of Benetton, която включваше обработени снимки на световни лидери, които се целуват, се завръща с "Los Intocables" или недосегаемите – проект, включващ шокиращи фотографии, изобразяващи злоупотребата с невинни деца по целия свят.

Всяка снимка показва дете разпънато на раменете на този, който го наранява. Всеки извършител е метафорично изобразен с гръб към своите жертви, което символизира безразличието на всички нас, когато става въпрос за защита на децата от съвременните болести като секс туризъм.

Равело заснема серия от снимки на деца висящи като Исус на кръста, но на мястото на кръста са войници, лекари, свещеници и Роналд Макдоналд. Изображенията се отнасят до педофилията във Ватикана, детския секс туризъм в Тайланд, войната в Сирия, трафика на черния пазар на органи "дарени" от деца в третия свят и затлъстяването. Снимките са наречени с  името на страните, в които злоупотребите биват извършвани. Фотографията, на която има огнестрелни оръжия например е наименувана САЩ, докато тази с пътуващия педофил се нарича Тайланд.

 Проектът има за цел да обърне внимание на състоянието на детството в световен мащаб, обяснява Равело пред news.com.au.

"Намерението ми не е да обидя никого, а да накарам хората да мислят за проблема. Всички новини за гражданската война в Сирия, включваща много детски жертви и по-специално в този случай фактът, че аз живея в Италия, категорично определя посоката на серията Los Intocables.

"Религиозната икона не е религиозна икона на някой друг. Това е и моята икона, това е моята култура, това е моето образование, това е начинът, по който съм научен да общувам. Така че, във всеки случай, аз говоря и за себе си. Аз все още не разбирам защо някои хора се вбесяват от мен, но не се вбесяват от тези проблеми. Някои хора се чувстват обидени от снимките, но не и от проблемите, за които снимките говорят.

"Децата представляват невинността и серията Los Intocables има за цел да запази и защити правото на детство, на чисто детство. Така че ние тук защитаваме децата. Те са [снимките] дори пикселирани, за да запазят и защитят идентичността им."

Вижте:

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлНовиниЛюбопитноСоциални грижиИсторияЗдравни съветиПсихологияРецептиСпортИнтервютаАлтернативна медицинаХранене при...ОбразованиеОрганизацииНормативни актовеСпециалистиАнкетиЗаведенияКлинични пътекиМедицински изследванияЛеченияБотаника