Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби Компания превръща костилките от авокадо в артикули за еднократна употреба

Компания превръща костилките от авокадо в артикули за еднократна употреба

Компания превръща костилките от авокадо в артикули за еднократна употреба - изображение

Почти цялата произведена пластмаса все още съществува днес под някаква форма и не се разгражда в продължение на хиляди години. За наше щастие, някои водещи компании улесняват живота ни. Пример е "Biofase", иновативна мексиканска компания, която използва костилките от авокадо за създаване на артикули за еднократна употреба.

авокадо и сламки

Когато Скот Мунгуя започва да учи химическо инженерство, той дори не подозира, че ще направи революция в биоразградимата индустрия. Всичко започва като проект за университета, но превръщането на костилките от авокадо в предмети за еднократна употреба е не само добра, но и печеливша бизнес идея.

Костилките на плода са отпадъчен материал, който в повечето случаи се изгаря. Мундия обаче разработва ефективен метод, който позволява извличането на хомогенна смес от този материал и превръщането му в биополимер. Впоследствие той може да бъде моделиран във всякаква форма.

Възползвайки се от тази възможност, Скот и двама приятели основават Biofase. Цялостното планиране отнема две години, а към днешна дата във фирмата работят 14 служители.

Всичките предмети – ножове, вилици, лъжици и сламки са на 100 процента биоразградими – те се разлагат в рамките на 240 дни, за разлика от пластмасата, на която и трябват много години да се разгради.


"Всичко, което съществува на Земята е част от естествен цикъл. Проблемът с пластмасата е, че тя не принадлежи на нито един от тези цикли ", обяснява Скот.

 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Con nuestros productos podemos hacer una gran diferencia por nuestro planeta. #Biofase #ecofriendly #biodegradable

Публикация, споделена от BIOFASE® Sustainable Plastic (@biofase) наФев 12, 2019 в 5:16 PST

Компанията е огромна и се разраства - произвеждат се между 300 и 400 тона прибори за хранене и сламки годишно. В най-скоро време на пазара ще бъде пусната лимитирана серия от чинии и кутии за храна. Biofase сега изнася стоките си в Централна Америка, САЩ и някои части в Европа.

Собственикът е оптимист и вярва, че с годините човечеството ще става все по-чувствително към темата за опазването на природните ресурси.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Снимки: mexiconewsdaily.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиНовиниСоциални грижиНормативни актовеРецептиХрани и ястияАлт. медицинаХранене при...ДиетиБотаника