Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука Най-опасните храни, които Америка внася от Китай на пазара си

Най-опасните храни, които Америка внася от Китай на пазара си

Най-опасните храни, които Америка внася от Китай на пазара си - изображение

1. Риба Тилапия

80% от тилапията в Америка идва от Китай. Те се хранят на дъното и консумират почти всичко. Със замърсяването на водите в някои страни, каквато е Китай, определено е опасно да се приема този вид риба. Едно американско проучване дори сочи, че тилапията е по-нездравословна от бекона.

2. Треска


50% от треската в Америка идва от Китай. Въпреки тези огромни количества, които се внасят, консумацията й никак не е безвредна. В Китай дори има няколко ограничения за износа на този вид риба.

3. Китайски ябълков сок


Около 50% от ябълковия сок в Америка е внесен от Китай. Китай е известна с това, че използва опасни пестициди при отглеждането им. Дори такива, които са забранени от тяхното правителство.

4. Преработени гъби


34% от тях идват от Китай. Никой в САЩ не знае по какъв начин са били отгледани и преработени гъбите, които има на пазара.

5. Китайски чесън


31% от чесъна в Америка се внася от Китай. Както останалите храни, които се отглеждат, при чесъна също се използват пестициди (основно метил бромид).

6. Пластмасов ориз


Огромни количества пластмасов ориз биват произвеждани в Китай. Вярва се, че се създават от картофи и синтетична смола. Целта? Да се правят пари, разбира се. Този ориз остава твърд, след като се вари. Честата му консумация може да причини рак.

7. Кал и прах, продавани като черен пипер


Един производител беше заловен да продава кал и прах, казвайки на купувачите си, че това е черен пипер.

8. Пиле


През 2013 година правителството на САЩ официално одобрява внасянето на пилета от Китай. Както при рибата обаче, пилетата също са застрашени от замърсяването, на което са подложени в Китай.

9. Сол


Солта, която се използва за индустриални нужди вече стига и до масите за хранене в Китай. Консумацията на тази сол води до повишаване на кръвното налягане, хипертония и рискове от сърдечен удар.

10. Зелен грах


Изкуственият зелен грах е доста доходоносен за хората, които го произвеждат. Той се прави от соя, зелена боя и натриев мета бисулфат (използват като белина и консервант). Има забрана за неговото използване, тъй като може да причини рак и да повлияе на способността на организма да абсорбира калция.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияСоциални грижиВидеоЛюбопитноНормативни актовеЗдравни съветиСнимкиНовиниСпортПроизводителиАлт. медицинаОрганизацииГеографияРецептиЛеченияНаправления в медицинатаХрани и ястияДиетиХранене при...БотаникаАнкетиФизиологияИнтервютаПсихологияСтатистически проучванияЗаведения