Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Кога билетите за полет са най-изгодни

Кога билетите за полет са най-изгодни

Кога билетите за полет са най-изгодни - изображение

Ако си правите планове за пътуване със самолет за тазгодишните коледни и новогодишни празници, то трябва да закупите своите места възможно най-скоро, а под това имаме предвид още тази или идната седмица.

Според експерти в туристическия бизнес, средата на октомври месец ще бележи "праймтайма", в който ще можете да запазите своите места на най-изгодна цена.

От сайта Hipmunk анализират данни, свързани с цените за различни компании, и стигат до извода, че сега билетите за времето покрай Коледа и Нова година падат с до 25%.

Ако все пак не сте подготвени за запазване на места в този момент, направете го при първа възможност, тъй като с всяка изминала седмица те нарастват все повече. А в случай, че не можете да се съобразите с големите намаления, но все пак искате да попаднете на поне някаква оптимална цена, близка до планираната ви за пътуване, се постарайте да се погрижите за полета си поне две седмици по-рано.

В последната минута винаги цените скачат драстично много. Понякога се разпространяват слухове, че в деня преди Коледа човек може да попадне на страхотни оферти. Но ви съветваме никога да не разчитате на това. Дори да са се случвали подобни неща, то те са изключителна рядкост.

самолет

Изпаднете ли в ситуация да купувате билет в деня преди някой празник, то по-добре да изчакате един ден и да пътувате на самия него. Повечето хора искат да са на уреченото място за Коледа например, затова винаги закупуват билети най-късно деня преди това. Но на самия празник търсенето намалява значително, затова и цените спадат до 20%.

Но все пак, закупувайки и планирайки всичко нужно още сега, ще ви спести притеснението и гадаенето относно цените. Поемете ли риска да чакате в последния момент, трябва непрестанно да се информирате от съответните сайтове за резервации (Hipmunk, Kayak, Hopper, Google Flights и др.). Така ще сте наясно с тенденциите за нарастване и спадове на цените и ще прецените риска.

Искате ли да спестите обаче, затваряйки тази статия, веднага влезте и вижте изгодните си оферти и запазете веднага, щом ви се отдаде възможност.

 

Редактор: Милена Минчева

Източник: realsimple.com

Снимки: unsplash.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноРецептиИсторияХранене при...Организации