Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Как да прочетете 100 заглавия за един месец

Как да прочетете 100 заглавия за един месец

Как да прочетете 100 заглавия за един месец - изображение

Запознайте се с Тереза – тя е мениджър по бизнес развитие и живее в Берлин, Германия. През изминалия месец Тереза успява да прочете над сто заглавия в психологията, политиката и лидерството. Всичко започва с облог – нейните колегите я предизвикват да прочете: "Изключителните. История на успеха" на Малкълм Гладуел за два часа. Колкото и да е решена да изпълни предизвикателство, подобно нещо не е по силите й. Тя успява да се справи с първите няколко глави сравнително бързо, но не и да завърши книгата в рамките на зададеното време. Тереза губи облога, но печели идея.Тя открива няколко уебсайта и приложения, които трансформират обема на книгите в "една хапка". В крайна сметка се спира на приложението Блинкист. Като една от първите услуги, които съкращават нефикционалните книги, така че да бъдат бързи за четене, приложението Блинкист разполага с над 2000 заглавия на бестселъри в своята библиотека (включително "Изключителните. История на успеха"). За да се предостави качествено резюме на всяка книга за приложението работят над 100 литературни експерти.

Тереза

В отговор на предизвикателство Тереза Сайвърсън решава да прочете 100 книги – нефикционална литература – в рамките на един месец и се справя успешно със задачата благодарение на приложение.

С този нов страхотен помощник Тереза си поставя друга цел – да прочете 100 книги за месец (или поне основното от тях). За да бъдем точни, тя се справя с 102 заглавия. На пръв поглед това може да изглежда много, но Блинскист пакетите отнемат около 10-15 минути за прочит.

Едни от най-интересните заглавия, които Тереза споделя, са "Предвидимо ирационални" на Дан Ариели, "Апетит за секс: табута, стереотипи, научни истини" от Кристофър Райън и "Тайният живот на дърветата" на Петер Волебен. Тереза обожава книгите на Дейл Карнеги, Ричард Доукинс и Дан Ариeли.

"Моята работа е много изтощителна и когато се прибера вкъщи, обикновено прекарвам малкото ми останало свободно време в социалните медии и Нетфликс. Истината е, че през деня се уморявам и не съм способна да се развличам със сериозна литература, докато почивам. Но с Блинкист книгите са като лека закуска за мозъка ми. Предоставя ми се най-важната информация от книга, която е 400 страници. Невероятно е. Щастлива съм, че правя нещо продуктивно с времето си. Всеки ден се събуждам по-мъдра от вчера."

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: blinkist.com, fourminutebooks.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноРецептиИсторияЛеченияАнкети