Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Приложение за запознанства в Обединеното кралство: само за хора с частно образование

Приложение за запознанства в Обединеното кралство: само за хора с частно образование

Приложение за запознанства в Обединеното кралство: само за хора с частно образование  - изображение

Първото приложение за запознанства в Обединеното кралство, предназначено само за тези, които учат в частни училища, стартира тази пролет. "Toffee" е базирано на схващането, че "хората, които споделят общи възгледи и ценности, както и житейски преживявания (като преминаване през една и съща образователна система) е по-вероятно да бъдат привлечени един от друг и да останат заедно."

Обявлението за стартирането на приложението беше последвано от противоречиви отзиви, обвинения в елитарност и окуражаване на социалното разделение. Едва седем процента от британското население посещава частни училища, но основателката Лидия Дейвис вярва, че желанието на тези хора е да бъдат заедно.

Приложение за запознанства
"Толкова много хора търсят своята половинка и всички те искат някой, който споделя собствените им интереси и опит", коментира Дейвис, която е и сватовник във "Взаимно привличане".

"Сред многото съществуващи приложения, няма друго като това. Toffee ще запълни една празнота. Идеята е хората, които са съвместими и имат много общо, да се срещнат. Става въпрос за това повече хора в Лондон да не са сами, а да се съберат и да останат заедно. И да се забавляват през това време!"

Въпреки че официалната дата за пускането на "Toffee" в употреба не е обявена, самотниците с частно образование могат да се регистрират в списъка на чакащите и да станат членове-основатели. Регистрацията се извършва чрез Фейсбук и избиране на вашето частно училище от готов списък. Също така, трябва да дадете съгласието си, че "по този начин заявявате, че предоставената от вас информация е точна и коректна"; ако ли не – може да бъдете изтрити от приложението.

Приложение за запознанства

"Toffee" не се базира само на образованието – потребителите ще могат да използват "слайдове", за да отбележат какви качества или хобита биха желали да притежава бъдещият им партньор. Докато членовете-основатели ще получат шестмесечен безплатен достъп до приложението, след изтичането им то ще изисква заплащане, за разлика от повечето популярни приложения за срещи като Тиндър, Бъмбъл и др., които са безплатни.

  • "Ако сте от типа хора, които решават дали да излизат с някого или не на базата на това какво училище е посещавал, мисля че доста лесно можете да направите това и без някакво приложение."
  • "Не смятам, че стойността на даден човек се определя спрямо това дали е учил в частно или публично училище. Ако някой разсъждава така – то аз не бих искала да имам нищо общо с такъв човек."

Това са само част от коментарите, но се срещат и не толкова добронамерени. Не само хората, които са обучавани в публични училища обаче са против приложението. Някои посочват, че идеята не е толкова нова, колкото се представя и дават за пример подобни приложения за "елитисти".

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: independent.co.uk, pixabay.com/bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноРецептиИсторияЛечения