Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Източната пума – още един изчезнал животински вид на Земята

Източната пума – още един изчезнал животински вид на Земята

Източната пума – още един изчезнал животински вид на Земята - изображение

Преди броени дни още един представител на фауната, източната пума, беше обявен за изчезнал вид. Преди много години големите котки са населявали териториите от Мичиган до Южна Каролина. Но днес вече ги няма, защото стават жертва на масови изтребвания и лов, който датира още от миналия век.

Последният екземпляр от тази порода диви котки е застрелян от ловци през далечната 1945 г. След това в продължение на много години се заделят средства за провеждане на изследвания и търсене на оцелели животни от вида, но не се увенчават с успех.

Източната пума – още един изчезнал животински вид на Земята

В продължение на десетилетия източната пума е преследвана и обстрелвана, а причината е, че вероятно се е смятала за заплаха за хората и добитъка. Всъщност този вид животни са заемали специално място в екосистемата във връзка с популацията на елените в конкретния регион, която към днешна дата е достигнала огромни размери.

През 2015 година еколозите обявяват, че е невъзможно този животински вид да бъде защитен, тъй като неговите представители са много малко.

Източната пума – още един изчезнал животински вид на Земята

Днес вече не може да срещнете пумите в естествената им среда, а през миналата седмица животинският вид бе окончателно изключен от Федералния списък на застрашените диви животни (официално издание на правителството в САЩ).

Видът източна пума е като емблема за американската дива природа. Той е известен под различни наименования, като когуар, планинска котка, пантера, в зависимост от местата, които е обитавал.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: dailymail.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлСнимкиИсторияНовиниТестовеЗдравни съветиПсихологияАлт. медицинаСпортЛеченияЗаведения