Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец Изоставено куче не спира да се взира в стопаните, който го спасяват

Изоставено куче не спира да се взира в стопаните, който го спасяват

Изоставено куче не спира да се взира в стопаните, който го спасяват - изображение

Животът никога не е бил лек за глухия питбул, наречен Блу. Като пале тя прекарва дните си заключена в малка стая, отглеждана от семейство, което всъщност не знае как да се грижи за нея. По-късно, разбирайки за вродената й глухота, те я изоставят в претъпкан приют в Калифорния.

Малко преди да бъде приспана, тя е намерена от известна фондация, занимаваща се със спасяването на кучета и намирането на домове за тях.

В продължение на година се опитват да намерят дом за бялата красавица, но шансовете за осиновяване са били малки, поради лошата слава на породата. Всички тези трудности са се проточили дълго във времето, докато не се появява нейният спасител Шон Стивънс.

Доброволец от фондацията разказва, че интересът към Блу бил изключително малък, не само заради породата й, но и заради глухотата и съпътстващите я поведенчески проблеми. Сегашният й стопанин Стивънс споделя, че тя наистина трудно прави интеракция с други кучета: "Започва да се вълнува твърде много, но не чува кога те започват да я ръмжат или да лаят срещу нея."

Въпреки предупрежденията за проблемите, съпътстващи Блу, Шон Стивънс и неговият партньор Марк са се влюбили в животното в момента, в който са го видели. Разбрали са, че това е кучето, което ще пасне перфектно в тяхното семейство.

"Блу е толкова сладко момиче. И двамата бяхме сигурни, че след като отиде в добър дом, нейната личност ще разцъфти."

Когато за пръв път водят Блу в новия й дом, тя остава доста нервна. Играла си е много, ходела е по дълги разходки, но в моментите, когато оставали у дома, Блу не оставяла новите си бащи насаме дори за минута.

"Тя не ни изпускаше от поглед, дори когато си личеше, че е изтощена и иска да подремне или да хапне.“ – разказва Стивънс. – "Познавахме, че се е изморила, защото отказваше да играе с любимите си играчки, но въпреки умората, тя оставаше в седнало положение срещу нас и просто ни гледаше втренчено."

Денят, в който прибрали глухото пале, бил изпълнен с радост и любов. Веселият следобед преминал в нощ, а Блу все още отказвала да спи, докато новото й семейство не загасило лампите. Това поведение продължило повече от седмица. Белият питбул следвал неизменно новите си стопани навсякъде в къщата. Независимо колко много му се доспивало, кучето предпочитало да се качи на някой диван или стол и да съзерцава Шон и Майк с часове.

"Напоследък тя започна да се раздвижва повече" – казва Стивънс – "Започна да се отпуска с времето, да се върти в кръг, да лае, особено силно, когато не я придружим в леглото. Но легнем ли тримата заедно, тя отива спокойно в долната част на спалнята и започва отново да ни гледа, докато не загасим светлините".

Трудното й минало вече избледнява с всеки следващ ден, а характерът й започва да се проявява все по-ясно. "Тя е упорито и лоялно куче, чиято уязвимост намалява, когато е с нас" – споделя щастливата двойка. – "Вече дори ни позволява да я галим по коремчето. Нещо абсолютно забранено през първата седмица от престоя й вкъщи. С всеки следващ ден тя осъзнава по-ясно, че е намерила свой дом и свое любящо семейство".

 

Редактор: Милена Минчева

Източник: thedodo.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлСоциални грижиНовиниСнимкиАнкетиЗдравни съветиИсторияПсихологияСпортВидеоПроизводителиАлт. медицина