Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука Изобретенията, които ще променят ежедневието на хората - част 2

Изобретенията, които ще променят ежедневието на хората - част 2

Изобретенията, които ще променят ежедневието на хората - част 2 - изображение

В днешния свят технологиите вече достигат до неочаквани висоти и е трудно да повярваме, че отново и отново ще видим нещо ново, което ще ни изненада. Но изобретателите имат различно мнение, тъй като продължават да ни изумяват с приспособления, предназначени да направят живота ни по-удобен.

Обзалагаме се, че ще бъдете изненадани неведнъж, докато четете тази статия.

"Умна" домашна градина

умна домашна градина

SproutsIO е интелектуална градина, която създава идеални условия за отглеждане на зеленчуци и плодове. Устройството помага на инсталираната програма да направи необходимите настройки, които автоматично избират необходимото количество вода, хранителни вещества и светлина.

Освен това, настройките ви позволяват да контролирате сладостта на плода, който расте. Устройството използва само 2% вода от количеството влажност, което се изисква от традиционните градини на открито и стимулира растежа на растенията 3 пъти по-бързо.

Огледало, което ви помага да се грижите за себе си

огледало с грижа за кожата

Care OS е огледало, което използва жестове и разпознава лица, за да дава съвети за грижа за кожата. Също така ви позволява да слушате музика и да си правите селфи. Устройството се базира на камера, която анализира състоянието на кожата на потребителя и дава препоръки за това как да я предпазите от UV лъчи и как да я овлажнявате правилно.

Филтърна маска

филтърна маска

Маската на Брейз филтрира частиците от въздуха, които застрашават нашето здраве в ежедневието - от малки частици до бактерии. Устройството не ограничава движението и не натрупва влага по време на издишване. Подходящ е за хора, живеещи в големите градове, които се грижат за здравето си.

Гъвкав телевизор

OLED е супер тънък телевизор, произведен от компанията LG. Той  тежи около 4,5 lb и е прикрепен към стената с магнитна подложка. Този тип екран предава цветове с по-голям контраст и е много по-енергийно ефективен от аналоговите с течни кристали.

Интелигентна ключалка на вратата

Интелигентното заключване August ви позволява да управлявате входните врати на дома или офиса с помощта на мобилно приложение чрез Bluetooth. Приложението ви позволява да следите движението на вратата и да се уверите, че тя е заключена. Можете също така да споделите с приятели или роднини дистанционно с помощта на програмата.

Освен това има възможност за получаване на информация за отварянето и затварянето на входната врата. Блокировката се докладва на смартфона с който е свързан. 

Вижте първа част на статията ТУК

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЛюбопитноИсторияСоциални грижиНовиниТестове