Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука Изобретенията, които ще променят ежедневието на хората - част 1

Изобретенията, които ще променят ежедневието на хората - част 1

Изобретенията, които ще променят ежедневието на хората - част 1 - изображение

В днешния свят технологиите вече достигат до неочаквани висоти и е трудно да повярваме, че отново и отново ще видим нещо ново, което ще ни изненада. Но изобретателите имат различно мнение, тъй като продължават да ни изумяват с приспособления, предназначени да направят живота ни по-удобен.

Обзалагаме се, че ще бъдете изненадани неведнъж, докато четете тази статия.

Очила, които ви предпазват от реклами

Много хора се дразнят от рекламите и е наистина трудно да ги избегнат. Те са навсякъде: на билбордове на градските улици и по средата на любимите ви телевизионни предавания.

Ето защо Ivan Cash и Scott Blew създадоха специални очила, наречени IRL очила, които действат като филтри. На лещите се нанася специално поляризиращо покритие, което не само ви предпазва от ултравиолетова радиация, но и блокира радиацията от екраните.

IRL очилата са подходящи за всички видове дисплеи с изключение на смартфони и OLED матрични дисплеи. Изобретателите обещават да коригират последното. Тези магически очила ще бъдат достъпни за закупуване през април 2019 г.

Устройство, което няма да ви позволи да загубите нещата, от които се нуждаете

устройство памет

Днес добрата новина е, че ключовете, портфейлите, багажът и другите ценности могат да останат добре защитени. С Tile Mate няма да загубите нищо, благодарение на способността му да дава сигнали, които ви уведомяват загуби. Този преносим Bluetooth сензор може да бъде прикрепен към всеки елемент.

Устройството се свързва със смартфон или таблет чрез Bluetooth, докато специално приложение следи и показва състоянието на елементите, към които е свързано устройството. Когато Tile Mate е активиран, той може да бъде извикан чрез натискане на специален бутон от приложението и да следвате звука на неговата мелодия.

Робот, който рисува

робот, който рисува

Scribit е робот за интериорен дизайн. Той има 4 маркера с различни цветове и гумичка.

Роботът работи по команда от специално приложение за смартфони, което определя траекторията чрез прилагане на линии към стената. Всичко, което потребителят трябва да направи, е да покаже картина, която да се боядисва, и да ограничи размера на "платното", така че Scribit да не излиза извън границите.

Огледало, което контролира вашата фитнес рутина

контролиращо огледало

The Mirror е екран за стена, който функционира като интерактивен фитнес треньор. То позволява на потребителите да излъчват на живо обучение и веднага да получат обратна връзка от треньорите. По този начин хората спортуват у дома си в най-удобното за тях време.

Вижте втора част на статията ТУК

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияСнимкиЛюбопитноСоциални грижиНовиниТестове