Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 6 впечатляващи исторически изобретения, изгубени във времето

6 впечатляващи исторически изобретения, изгубени във времето

6 впечатляващи исторически изобретения, изгубени във времето - изображение

Има безкраен списък от изобретения, които фундаментално променят живота ни. Вземете смартфона и интернет например - можете ли да си представите живота без тях? Как ще живеем, ако тези нововъдения изобщо не съществуваха? Какво ще стане, ако някой ги унищожи. Истината е, че има много блестящи изобретения, които по една или друга причина никога не са били показвани пред обществото. А историите, които се крият зад тях са доста интересни.

Музикалните инструменти на Страдивариус

музикални инструменти на Страдивариус

Днес музикалните инструменти, изработени от италианския майстор Антонио Страдивариус - виоли, цигулки и китари могат да се разменят за къщи, коли и скъпоценни камъни. Цената на всяка цигулка може да достигне милиони, а сумите нарастват постоянно. Всичко това се дължи на уникалното качество на инструментите, техния неповторим звук, както и това, че са останали много малко в световен мащаб( само 600)

Технологията за създаване на цигулки е семейна тайна на Страдивариус. Но когато Антонио умира и загадката остава неразкрита и до днес. 

Лъч на смъртта

През 1930 г. Никола Тесла изобретява "лъч на смъртта", който нарича "Teleforce".
Според учения устройството е било в състояние да генерира интензивен насочен лъч на енергия, който би могъл да се използва за унищожаване на самолети, машини или дори на всичко в радиус около 320 километра. Но след като Тесла представя устройството си, хората се опитват да го откраднат. Ето защо ученият е принуден да унищожи изобретението и всичките си чертежи. Мнозина твърдят, че Тесла решава да се отърве от "лъча на смъртта", когато осъзнава, че никой не трябва да притежава подобно мощно оръдие. А може би това е било най-доброто решение през целия му живот.

Студен ядрен синтез

студен ядрен синтез

Студеният ядрен синтез произвежда толкова енергия, колкото цялата атомна електроцентрала, но не се нагрява и може да се побере в джоба ви.

През 1989 г. професорът и журналист Юджийн Малоув твърди, че наблюдава работата на такова устройство. В една от книгите си той обяснява подробно успешния експеримент на студения ядрен синтез. През 2004 г. Малоув умира. Много учени и други скептици смятат, че книгата на професора е просто измама и експериментът никога не се е състоял. За съжаление никога няма да разберем истината.

Тайнственият материал Starlite

Starlite е наистина необичаен вид пластмаса, създадена през 1983 г. от обикновен фризьор на име Морис Уорд. Тънък слой от този материал може да се приложи към всеки обект, а последният поддържа температура до 18 000 ° F (което е два пъти по-горещо от повърхността на слънцето).

През 1993 г. качествата на Starlite са показани по телевизията. Едно яйце е покрито с тънък пласт и се загрява с газова горелка. Когато яйцето се чуква то е напълно сурово. През 2011 г. Морис Уорд умира и не оставя никаква информация за съдържанието на материала. Дълго време учените се опитват да правят експерименти с различни материали, но не успяват да разберат от какво е направен Starlite.

Електромобил

електромобил

През 1931 г. Никола Тесла дава заповед на своите техници да демонтират бензинов двигател на един сериен автомобил с марка "Пиърс- Ароу". Освен това той казва да монтират електромотор, работещ с променлив ток. Тесла купува от магазин за радиочасти 12 лампови диода, няколко съпротивления и малко кабели. От всички тези джаджи той изобретява монтирано в кутия устройство. Той я слага на задната седалка на електромобила и свързва кабелите от нея към захранването на електродвигателя.

Пред публика Тесла подкарва безшумно и бързо колата със смайваща скорост до 150 км час и може да достигне до 8 часа без презареждане. Когато изумените зрители го питат откъде черпи енергия на електромотора той с гордост отговаря: "От ефира, който ни обкръжава". Хората започват да се смеят, твърдейки, че Тесла е луд. Ученият се ядосва и разрушава мистериозната кутия.

Устройството на Роял Райф

устройство на Роял Райф

През 1934 г. ученът Роял Райф изобретява лазерен лъч, който атакува раковите клетки и ги унищожава. Може да звучи като приказка, но лечението му е ефективно и има 14 документирани случая на пациенти, диагностицирани с терминален рак, които успяват да се излекуват. 

Докторът установява, че всяка клетка се нуждае от определена честота на трептене. Той дава пример с оперните певци – те могат само с гласа си да счупят стъкло. Така и всяка една клетка може да бъде разрушена от дадена вибрация. През 1920 г. ученият прави експеримент с 400 плъха. След като е открил вируса на рака той го изследва и инжектира в животните. След въздействие с определена честота на трептене плъховете са излекувани. Но когато ученият отказва да сътрудничи с голяма държавна фирма, лазерът му е унищожен и изследването е спряно.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиИсторияЛюбопитноНовиниТестовеСоциални грижи