Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Защо някои хора не могат да открият любовта

Защо някои хора не могат да открият любовта

Защо някои хора не могат да открият любовта - изображение

В днешно време самотата се превръща в пандемия. Около 50% от хората имат проблеми с намирането на правилния партньор. 

Ето и 6 от най-популярните причини, които пречат на хората да изградят дълги и хармонични отношения.

Идеализиране на връзката

Дневникът на Бриджит Джоунс

Всеки човек има своя собствена идея за перфектната връзка: един е вдъхновен от романтичен филм, а друг - от книга. Но мечтата, която хората имат е тези любовни истории да се сбъднат и в реалния живот.

Пример: За съжаление, илюзиите понякога са смазани от реалността, както често се случва с героинята на Бриджит Джоунс. Няма такова нещо като идеалната връзка и перфектна двойка.

Трябва да осъзнаете, че вашият партньор е истински човек, а не герой от книга или филм. Всеки може да греши и това е нормално. Няма безгрешни хора.

Липса на самоуважение

Ваканцията

Уважението към себе си и другите е в основата на всяка връзка, включително романтичната. Можете ли наистина да обичате човек, който не уважава себе си? Тази връзка най-вероятно ще се основава на чувство за вина и няма да доведе до нищо добро за нито един от партньорите.

Пример: Героинята на Кейт Уинслет във филма "Ваканцията" е влюбена в човек, който я използва, защото е лоялна и има талант. Всичко се променя, когато тя решава твърдо да се отърве от любовната си зависимост - променя обстановката, хората около нея, открива нови интереси и намира нова любов.

В началото трябва да намерите собствената си вътрешна подкрепа, за да си помогнете, когато сте тъжни и депресирани - помислите за вашите постижения, хобита, знания или ръководни принципи. Всичко, което е важно за вас и ви помага да видите собствената си стойност. 

Вие нарушавате личното пространство на други хора

Розамунде Пайк

Манипулационните техники могат да помогнат да се определи същността на дадена връзка. Но никой не обича да бъде манипулиран, или дори по-лошо, когато някой се опитва да ни промени.

Пример: Героинята на Розамунд Пайк във филма Gone Girl иска да накаже съпруга си толкова много, че го прави марионетка, принуждавайки го да се справя с все повече и повече предизвикателства. След като се завръща, тя осъзнава, че любовта и доверието на съпруга й са изчезнали.

Във всяка връзка трябва да действате в определени граници. Те приключват там, където започват границите на други хора. Ако не харесвате поведението на партньора си, но все още не искате да променяте нищо, трябва да направите избор: оставате с него или си тръгвате. Не можете да карате някого да се промени насила.

Не можете да простите

Приятели

Всеки прави грешки - вероятно и вие. Но понякога не може да спечелите доверието, дори когато сте убедени, че това никога няма да се повтори. Често сме твърде строги, когато съдим за други хора и не сме достатъчно строги, когато оценяваме себе си.

Пример: Рейчъл в "Приятели" много трудно прощава изневерята на Рос. Двамата бяха привлечени един от друг през всички сезони, но едва след почти 10 години те си простиха и се събраха отново.

Не се опитвайте да насилвате  и да приемате нещата с които не сте съгласни. Ако се чувствате изключително оскърбени от това, което друг човек е направил, ако сте инвестирали във връзката, опитайте отново. Дайте им още един шанс.

Вие мислите само за себе си

Как да разкараш гаджето за 10 дни

Ако човек мисли само за себе си и за собствените си нужди това наистина може да убие любовта между него и партньора. Дори ако този човек мисли, че прави нещо за доброто на другия.

Пример: Героинята на Кейт Хъдсън в "Как да разкараш гаджето за 10 дни" отблъсва героя на Матю Макхонъки, тъй като той се бе хванал на бас, че ще и стане гадже. Всъщност той се влюбва в нея и става нормален човек.

Егоистичните хора трябва да разберат, че светът не се върти около тях, особено ако се стремят към успешна връзка.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниПсихологияЛюбопитноХранене при...СпортЗдравни съветиИсторияСнимкиВидеоИнтервюта