Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Защо апартаментът на Моника от "Приятели" е боядисан в лилаво

Защо апартаментът на Моника от "Приятели" е боядисан в лилаво

  Защо апартаментът на Моника от "Приятели" е боядисан в лилаво - изображение

Джон Шафнър – сценичен дизайнер на продукцията "Приятели" – разкри защо е избрал лилавия цвят за апартамента на Кортни Кокс в прочутия американски ситком. Жилището се отличава освен с цвета на стените си и с близостта си до любимото за бандата местно кафене "Central Perk". В интервюто Шафнър дава яснота по въпроса защо е избрал лилавия цвят за фон на събирателната база на групата.

Той обяснява, че когато интериорният дизайнер започва да проектира, първо конструира малки модели на снимачната площадка от бяла хартия. "Когато представяхме "Приятели", моделът, който показах беше бял. Продуцентът ме погледна и каза: "Е, и какво ще правим с цвета?", на което аз отвърнах, че определено трябва да заложим на лилавото. Всички бяха доста притеснени от избора ми, докато не направих модела."

Продуцентите се качиха на борда с лилавия цвят, който определено зададе характер на "Приятели". "Цветът е наистина важен при процеса на установяване идентичността на шоуто", коментира Шафнър. "Когато сте попаднали на сериала, вие сте видели лилавото и сте останали, за да гледате."

Шафнър, който също така е работил за "Двама мъже и половина" и "Теория на големия взрив", разкри информация за гардероба на Моника, в който тя складира разни неща. "Една от отговорностите на сценичния дизайнер е да вижда в бъдещето, стига да му е по-силите. Поставихме врата – нагоре по коридора на Моника – и наистина не казахме към какво води. Искахме да изчакаме, да видим как ще се развие историята. Изведнъж се оказа, че са минали години и никога не сме виждали вратата отворена. Затова направихме цял епизод по този повод. Това е разхвърляният килер на Моника."

Като оставим настрана цветовите предпочитания, огромният апартамент под наем с две спални неимоверно запазва класическото си място в телевизионната история.

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: independent.co.uk, pinterest.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияЛюбопитно