Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство 15 години по-късно: Какво не знаем за сериала Приятели

15 години по-късно: Какво не знаем за сериала Приятели

15 години по-късно: Какво не знаем за сериала Приятели - изображение

През май 2019 г. се навършват 15 години от края на телевизионното шоу „Приятели“. Познаваме героите наизуст, знаем епизодите наизуст, тъй като сме ги гледали много пъти. Но все пак има някои въпроси, на които не знаем отговорите. Истинска пуйка ли сложи Моника на главата си? Съществува ли сериалът, в който Джоуи се снима - „Дните на нашия живот?

Разберете с нас какво не знаем за любимото ни телевизионно шоу.

Смехът като фон

Почти всеки епизод от „Приятели“ е сниман пред 200-300 души. Отнема около 5-6 часа, за да се снима един епизод. Публиката се състои главно от приятели на актьорите, снимачният екип и някои известни личности, които са фенове на шоуто. Когато „Приятели“ станаха много популярно шоу, билетите в предните редици струваха $ 5,000.

Коя е Ема – дъщерята на Рейчъл и Рос?

Всъщност ролята на Ема е била изпълнена от сестри близначки, които тази година ще навършат 17 години.

Истинска пуйка ли сложи Моника на главата си?

Кортни Кокс предпочита пуйката да е истинка, за да може Матю Пери да я сложи на главата и. За съжаление дори най-голямата пуйка се оказва твърде малка, за да се побере на човешка глава. Така че пуйката е направена от пяна.

Къде е снимано интрото на сериала?

Много фенове на шоуто вярват, че Cherry Hill Fountain в Сентрал Парк е локацията, оято зрителите виждат в интрото. Но това не е вярно. Сцената на фонтана е заснета рано сутринта в един от павилионите на Уорнър Брос в Лос Анджелис, Калифорния. Музиката също беше съвсем различна. Мат Лебланк заявява по-късно, че заснемането е продължило няколко часа и кожата на пръстите му е замръзнала.

Гюнтер наистина ли е бил по професия бариста?

Джеймс Майкъл Тайлър, актьорът, който изигра Гюнтер, е бил истински бариста, когато са започнали снимките на шоуто. По онова време той имал магистърска степен по изящни изкуства и от време на време се снима. Веднъж негов приятел го кани да спечели 40 долара и безплатен обяд, за да изиграе тих бариста, който просто трябвада донесе кафе на главните герои. Когато беше решено да продължи шоуто, Марта Кауфман пита Джеймс дали има опит с актьорството. Постепенно героят на Тайлър престава да бъде „мълчалив“. По-късно актьорът разкрива: „Всеки звук, дори и чукането на маса, можеше да подлуди звуковия режисьор. И изведнъж един човек, който не издава никакви звуци, получи собствените си реплики. Беше наистина вълнуващо! "

„Дните на нашия живот“ истинско шоу ли е?

Да, истинско шоу е. Тази сапунена опера е показана по телевизията през 1965 г. Това телевизионно предаване заема трето място като най-продължителното шоу в САЩ и става четвърто в света въз основа на броя епизоди. Една от причините, поради които шоуто е споменато в Приятели е, че бащата на Дженифър Анистън и бащата на Матю Пери са участвали в него.

Приятели ли са актьорите в истинския живот?

Кортни Кокс и Дженифър Анистън са най-добри приятелки от момента, в който стартира шоуто. Дженифър е кръстницата на детето на Кортни. През 2018 г. Анистън се развежда с Джъстин Теру. Кортни Кокс и оказва голяма подкрепа, придружавайки я на много събития. Кортни Кокс и Лиза Кудроу поддържат много добри отношения.

Мъжете от шоуто не се срещат толкова често, но остават близки 15 години след края на шоуто. Понякога те могат да бъдат забелязани заедно на различни събития или вечери, но актьорите никога не коментират приятелството си.

Как актьорите заснемат смешни сцени, без да се смеят?

Всъщност, почти невъзможно! Просто гледайте стотиците неуспешни опити и ще разберете, че актьорите истински се забавляват по време на снимки. Най-продуктивният актьор, по отношение на броя на случаите, е Матю Пери, който често се смее и кара всички около него да избухват в смях.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me 

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияЛюбопитно