Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Ема Стоун и борбата с тревожното разстройство

Ема Стоун и борбата с тревожното разстройство

Ема Стоун и борбата с тревожното разстройство - изображение

Едва 7-годишна Ема Стоун получава първата си паник атака. 

 

Била е на гости в дома на своя приятелка, когато изведнъж е почувствала тревога, че къщата може да изгори. Това всъщност е било просто паник атака, но в своята крехка детска възраст, тя не е осъзнавала това. А психическото разстройство продължава да следва Стоун и в следващите години.

Единственото, което е съумяло да помогне на звездата, са били усилената работа с терапевт, а в последствие и актьорството. Въпреки това обаче, тя признава, че все още се бори.

Красавицата за пръв път се открива да говори за тревожното си разстройство пред своята приятелка Дженифър Лорънс в разказ за списание "ELLE". На д-р Харолд Коплоуиц, президент на Child Mind Institute, споделя, че е искала да разкрие психологическите си тегоби, за да може да помогне на други хора с подобни проблеми. 

"Ако мога да изляза и да кажа "Хей, и аз имам такъв проблем и съм в това положение. Ти също можеш да се осмелиш да се бориш за мечтите си, да имаш страхотни връзки и добри контакти", то ще го направя". 

Актрисата вярва, че в помощ и е била още и откритата комуникация: "Въпреки че звучи плашещо, всъщност е много изцеляващо". Пълноценното обсъждане на тревожността й помага да я овладее, осъзнавайки, че каквото и да прави, болестта е част от нея самата, но не определя цялостната й личност.

Според д-р Коплоуиц, 1 от 5 деца в Америка страдат от ментални проблеми, като тревожното разстройство се оказва най-често срещаното.

 Статистика

Ако имате деца и се опасявате от подобни проблеми, свързани със стреса и тревожността, може да се информирате подробно от следната специализирана статия ТУК.

 

Редактор: Милена Минчева

Източник: edition.cnn.com

Снимки: sompaisoscatalans.cat; proprofs.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлНовиниАлт. медицинаСнимкиСпортЛеченияБотаникаТестове