Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Дерзанията и терзанията преди зачеване

Дерзанията и терзанията преди зачеване

Дерзанията и терзанията преди зачеване - изображение

Ново проучване сочи, че двойките, правещи опити за бебе, пробват средно около 78 пъти, преди жената да забременее.

Обичано отнема около 185 дни от решението на партньорите да имат дете до момента, в който тестът ще покаже положителен резултат. Всяка двойка се очертава да прави секс близо 13 пъти на месец, за да превърне мечтата си в реалност, според сайта за родители – ChannelMum.com.

Най-популярната поза за целта е мисионерската, която се оказва ползотворна за три четвърти от бъдещите родители.

Проучването, обхващащо 1 194 двойки, показва, че половината от тях са осъществявали интимен контакт много по-често, когато са се опитвали да имат дете, отколкото обичайно.

Все пак са налични 5% от двойките, които са правили секс не повече от веднъж месечно, но постигат същата успеваемост като тези, опитвали почти ежедневно.

Представителната извадка показва, че жените стават доминантни в спалнята по време на опитите си да заченат. Две от пет дами признават, че са били инициатори за повечето интимни моменти. А 13% от момичетата са инвестирали допълнително от доходите си в секси бельо, за да подпомогнат "настоението" на партньора.

Една на всеки шестнадесет жени дори организира специален романтичен уикенд. 39% от дамите са подобрили храненето си и са започнали да приемат витамини, а 5% са използвали нетрадиционни неща като заклинания за зачеване и календар за гадаене пола на бебето.

Проучването показва, че почти всяка трета двойка успява да зачене още в първи месец, докато на всяка пета са й нужни между една и три години.

И докато повече от една трета от жените и над 50% от мъжете са се наслаждавали на ласките помежду си, други 18% са започнали да го приемат като задължение, а не като удоволствие.

Голям брой двойки обаче изпитват тревожност от мисълта, че няма да успеят. Цели 43% са били под стрес през целия процес. Опитите за забременяване може да звучат като нещо вълнуващо и приятно, но голяма част от случаите са изпълнени с много работа, стрес, а и на не всяка двойка и се усмихва късметът.

Факт е, че колкото повече се вглъбявате в мисълта за бебе, толкова повече ще го приемате като ангажимент. Затова не забравяйте просто да се насладите един на друг и да оцените моментите на удоволствие. Това ще бъде и правилният път към зачеването.

Редактор: Милена Минчева

Източник: nypost.com

Снимки: freepik.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноНовиниЗдравни съветиЛайфстайлАлт. медицинаСнимкиСоциални грижиИсторияБотаникаПсихологияАнкетиНаучни публикацииСпортПатологияКлинични пътекиВидеоЛеченияИзследванияФизиологияЗдравни проблемиНаправления в медицинатаТестовеОрганизацииСпециалистиНормативни актовеПроизводителиХранене при...РецептиИнтервюта