Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец Ден на кучетата в офиса: как и защо да вземете любимеца си на работа

Ден на кучетата в офиса: как и защо да вземете любимеца си на работа

Ден на кучетата в офиса: как и защо да вземете любимеца си на работа  - изображение

В САЩ най-добрият приятел на човека се оказва също така и негов доверен колега. Именно по тази причина много собственици на кучета обмислят смяна на дългогодишните си работни места – с цел да открият приятелски настроена към домашните любимци среда. Статистиката по темата, която разкрива проучване на "Естествени храни за домашни любимци" ("Wellness Natural Pet food"), е само една от причините за поредното обявяване на ежегодното събитие "Ден, в който да доведете кучето си на работа". Собствениците и техните четириноги приятели ще "работят" заедно за 20-ти пореден път тази година.

Куче в офиса

Приятелски настроеният към любимците празник в САЩ се провежда всяка година в петъка след "Деня на бащата" (третата неделя от месец юни). Идеята на ежегодното събитие е не просто да прекарате работния ден "рамо до рамо" с пухкавите си другари. Денят е създаден с цел да насърчи хората, които нямат любимци да размислят по този въпрос, след като станат свидетели на невероятната връзка между своите колеги и техните кучетата.

Кога започва всичко?

Вземете кучето си на работа (TYDTWD) е инициатива, основана от "Pet Sitters International (PSI)" - база данни относно хората, които предлагат професионална грижа за домашни любимци. Първият "работен кучешки ден" се провежда през 1999 г. и оттогава е любим празник за на немалка част обществото. Преди 20 години над 300 представители на фирми взимат участие. Показател за нарастващата популярност на събитието са социалните медии. Един на всеки пет души от анкетираните споделя, че работи за компания, която отбелязва празника.

"Не само, че има доказани ползи от присъствието на домашния ви любимец на работното място, от които понижено кръвно налягане, намалена тревожност и висока физическа активност, но те оказват положително влияние спрямо привличането на нови и запазване на дългогодишните служители", обяснява Чанда Лийри-Куту, директор опит с потребителя в "Wellness Natural Pet food".

Куче в офиса Куче в офиса

За щастие, събитието спомага за популяризирането на целогодишното приемане на домашните любимци в офиса. Съгласно проучване на компания за кучешки храни – 37% от американците са склонни да заменят някои предимства в кариерите си, ако това ще им осигури присъствието на любимото куче.  

Какво трябва да знаете преди да го направите? 

Ако вашата фирма участва в кампанията, има някои съвети, които не трябва да пропускате. Потвърждението, че офис пространството е безопасно за едно куче е задължително: трябва да се уверите, че няма кабели и жици, до които любимецът ви може да се домогне. Носенето на закуски, купи за вода и други лакомства за вашето куче също е важно – както и легло, ако има такова. Срещата с много нови хора може да е уморителна  за кучетата, така че за успешното протичане на празника е добре да осигурите на любимеца си собствено пространство, в което да се чувства комфортно и да е близо до вас.

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: independent.co.uk, instagram.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСоциални грижиЗдравни съветиДиетиСнимкиПсихологияЛюбопитноСпортАлт. медицинаИсторияВидеоАнкетиНовиниПроизводители