Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Възможно ли е да фалшифицирате целия си онлайн живот

Възможно ли е да фалшифицирате целия си онлайн живот

Възможно ли е да фалшифицирате целия си онлайн живот - изображение

Нямаше ли всичко да е много по-просто, ако можехте да подправите целия си онлайн живот, без да трябва наистина да го изживеете? Без да ви се налага да преминавате през изтощителното 13-часово пътуване до желаната дестинация, без задушните хотелски стаи, купищата туристи, вълните или дълги планински разходки, опиянението от не толкова доброто вино по залез слънце… Не съвсем. Все пак, "Lifefaker" е на друго мнение.

Вместо да посетите подгизналите от слънчеви лъчи гледки и да се измъчвате с безкрайните "бикини" снимки, можете да закупите пакет, който ще направи живота ви в социалната медия да изглежда като мечта, докато гледате Нетфликс по пижама. Но защо да спирате до там?

Всичките ви приятелки са щастливо омъжени с деца, а вие нямате партньор и искате да бъдете като тях. Добри новини: един от пакетите на "Lifehacker" ще ви позволи да го постигните без да напускате дивана.

Част от пакетите включват "Виж моята ваканция и плачи", "Моят/а секси приятел/ка", "Виж какво имам за обяд", "Мога да съм дълбоко арт" и т.н.

За щастие, "Lifehacker" не е истински – колко странно би било това? Всъщност, едва когато кликнете, за да закупите един от наличните в базата пакети, сте пренасочени към друг уебсайт. "Санктус" е благотворителната организация, която стои зад тази остроумна кампания. Целта й е да ни накара да се замислим за начините, по които социалните медии могат да повлияят на психичното ни здраве.

Стара новина е, че сме изправени пред планини от съвършени образи в съвременното общество. Но какво точно прави "Санктус"?

"Ние създаваме безопасни места, на които хората могат да говорят за своето психично здраве свободно. Говорим открито за менталното здраве и отстояваме мисията на Санктус с гордост. Правим това публично като споделяме собствените си истории онлайн, като носим екипа на Санктус и се свързваме един с друг на различните събития за менталното здраве, организирани от компанията."

"Санктус"

 От обществено значение е този разговор да не приключва и архаичните стигми, които продължават да бъдат приписвани – да се изкоренят. Как технологичните иновации към днешна дата – от които социалните мрежи имат най-голям обхват – се отразяват на психичното ни благополучие е проблематика, която заслужава сериозно внимание.

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: vt.co, lifefaker.com, unsplash.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияАнкетиНовиниСнимкиЗдравни съветиХранене при...Алт. медицинаСпециалистиИсторияЛюбопитноОрганизацииСоциални грижиСпортЗаведенияНормативни актовеТестовеИнтервютаБотаникаОбразованиеЛечения