Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло Все повече млади хора се подлагат на пластични операции

Все повече млади хора се подлагат на пластични операции

Все повече млади хора се подлагат на пластични операции - изображение

Пластичната и козметичната хирургия се разрастват значително, набирайки все по-голяма популярност сред младежите. Процентът мъже, които са готови да се подложат на подобна интервенция, е 14%, докато дамите заемат останалите 86%. Всяка година над 20 милиона жени се оперират, с цел да подобрят визията си.

ЧИСЛАТА ОБАЧЕ НАРАСТВАТ

хирургична маса

Всяка година в света се правят средно около 23 милиона козметични операции. Хората избират тази алтернатива по много различни причини.

Конър, мъж отслабнал с почти половината от теглото си, също се подлага на операция, за да премахне излишната и увиснала кожа от тялото си. За пластичната хирургия той казва:

"Изцяло промени живота ми. Ако има нещо, за което да съжалявам, е, че не го направих по-рано. Но все пак трябваше да мина през своя път и се чувствам добре от този факт."

Ребека, която също се е подложила на пластична операция, за да поправи носа си и да повдигне самочувствието си, споделя пред INSIDER, че това е било нейна мечта още от 13-годишна възраст.

Ринопластиката, която си прави на 21 г., не е повлияна нито лично от някого, нито от някакво обществено мнение. Мотивът й изцяло идва от вътрешното й самочувствие.

"Преди да си направя операцията, имах толкова негативна перцепция за себе си." – споделя тя.

ПОНЯКОГА НЕЩАТА СЕ ОБЪРКВАТ

Сия Купър преди операцията

Хирурзи разказват, че преди да се стигне до операцията, провеждат много срещи и разговори с клиентите си, за да се убедят, че те знаят какво искат.

"Обикновено хората, които идват при нас, обмислят това решение от много години" – споделят от опита си лекарите. – „Понякога има доста голяма нервност, когато обсъждаме с тях какво точно искат да променят. Имаме и невероятна общност, която масово подкрепя клиентите през всеки етап от процедурите."

Не навсякъде обаче може да се види подобно ниво на професионализъм, качество и грижа. Сия Купър, инфлуенсър с над 1,2 милиона последователи, е имала твърде травмиращ опит с козметични хирурзи. През 2011 г. тя решава да си сложи импланти в гърдите, тъй като е имала нужда от нещо, което да повдигне самоувереността й. Но тя разказва пред INSIDER, че макар преобразеното й тяло да й повлиява добре в началото, през следващите седем години оказва значително влияние върху здравето й.

"С всяка година се разболявах все повече и имах нови и нови проблеми, и всичко това беше необяснимо за много дълго време. Имах болки в гърдите, косопад, суха кожа, замъглено зрение и бях толкова изморена, че спах по 14 часа на денонощие, просто защото не можех да функционирам с по-малко."

След множество посещения по различни лекари и поставяне на всевъзможни диагнози, тя разбира от своя фенка в социалните мрежи, че съществува нещо като болест на гръдните импланти.

"Всяка история, която прочетох, резонираше с моята и звучеше точно като това, през което преминавах аз." – разказва Купър. – "Много жени, които имат този проблем, не могат да намерят отговор, защото лекарите просто не ни вярват." 

Сия Купър с махнати импланти

Обяснението за състоянието на Сия Купър, както и на много други жени по света, е много просто. В случай че организмът не приеме чуждото тяло (имплантите), то започва да се бори с всички налични мерки, за да ги премахне. Невъзможността да се справи с това води организмът до кризата, която известната инфлуенсърка преживява.

РИСКЪТ ЧЕСТО СЕ ОМАЛОВАЖАВА

Поставянето на гръдни импланти вече е толкова често срещано явление, че хората започват да неглижират вероятните рискове. Пластичната хирургия не е нещо пошло и порочно, но предприемането на козметична процедура не трябва да се извършва с лека ръка. Всички възможни рискове и странични ефекти трябва да се представят на клиентите ясно и отчетливо, много преди да легнат на операционната маса.

И В КРАЙНА СМЕТКА – ЗАЩО?

Колкото и клиширано да звучи, съвременният свят бълва от повърхностни хора, лелеещи за добра визия, а перфектни тела и лица бълват от социалните мрежи ежесекундно.

Това оказва изключително силно влияние върху младите момчета и момичета. Формира у тях един идеал за красота, който очевидно е непостижим по естествен път. От тук започват и крайните диети, приемането на изкуствени добавки и спортът до крайно изтощение. Несигурността и комплексите, които стои зад всички тези действия обаче не се заличава. Напротив, те нарастват и се нуждаят от все повече доказателства, за да стоят мирно и кротко и да не напомнят за себе си. В този момент хората, а особено младите и здрави момичета, които са с все още лабилна психика, стигат до пластичната хирургия.

Редактор: Милена Минчева

Източник: thisisinsider.com

Снимки: thisisinsider.com; freepik.com

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияИсторияНовиниСпециалистиЛайфстайлЛюбопитно