Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Dее Snider - ръководството да оцелееш като рок звезда – на живо на Midalidare Rock In The Wine Valley, 2017 - концертно ревю

Dее Snider - ръководството да оцелееш като рок звезда – на живо на Midalidare Rock In The Wine Valley, 2017 - концертно ревю

Dее Snider - ръководството да оцелееш като рок звезда – на живо на Midalidare Rock In The Wine Valley, 2017 - концертно ревю - изображение

На Dee Snider се падна честта да закрие Midalidare Rock In The Wine Valley, в един от много емоционалните концерти за тридневния фестивал. Тръпката я имаше, дори и за част от публиката, която бе родена след шумния му успех в средата на 80те години с TWISTED SISTER.

Какво да кажем като кратко представяне – едно от най-колоритните лица в американския хеви метъл, вокалист на група, която бе феноменално известна в България, с легиони от фанатични последователи. Да допълним, извън шарения имидж на дългокос смутител на обществения ред, Dee се оказа едно от лицата, които застанаха в защита на правото за свободна изява на мисли и идеи. Дългокосият рокер с шарени дрехи застана в американския конгрес и доказа своето право да бъде себе си. Класа, която е неподвластна на времето.

За всички, които очакваха наложил се сет от песни на Twisted Sister, Dee бе подготвил изненада. Новата му група е с доста по-шарена музикална ориентация, а самият той се пошегува, че няма да казва „коя песен след коя е, за да се изненадват хората“. В резултат, чухме кавър на NIN, Soundgarden /в памет на Крис Корнел/, някои от новите версии на вечните хитове, както и такива от последните му албуми.

/благодарности на Владо Лишков за предоставяне на сет листата на концерта/

Музикално, Dee не е далеч от стария си стил и наложеният енергичен маниер на динамично раздаване на сцената. В него ври и кипи, дори звукът да е неочаквано „електронен“ за хеви метъл пуристите, които също се забавляваха. Годините са се променили, вече трябва да гледаш напред, далеч от стандартите на края на 70те/началото на 80те, оформили еклектичния им стил от пънк, хеви метъл и много, много глем рок.

Dee Snider често казва, че Twisted Sister не са били просто група, а отношение, мнение за околната реалност, гледна точка. Когато си на сцената, няма как да останеш мълчалив за всичко, което се случва наоколо. Това видяхме и всички ние, които викахме и припявахме с добре познатите песни от миналото.

Всяка от песните беше въведена с няколко думи, прости, но достатъчно на мястото, за да те докоснат, дори и да ти ги превеждаше някой от съседите по място. И никой от старите фенове, които бяха живели с класическия звук на 80-те и Twisted Sister, не остана разочарован.

Dee Snider показва, че добре владее изкуството на оцеляване в рок бизнеса, като не губи звездният си статус и докосването до аудиторията – единственият, който отдели специално време за автографи на своите почитатели. Опашката бе огромна, като съм сигурен, че част от тях бяха станали такива точно тази вечер. Да, няколко пъти от сцената призова публиката да си купят нещо, за да могат да получат автограф, но нека бъдем реалисти, това е цената на рокендрола и всеки трябва да я плати. Рокът е борба за оцеляване и успяват само тези, които най-агресивно се приспособяват или винаги са първи в това да наложат нови стандарти, по техен калъп. Шоубизнесът обича водачите, а Dee Snider се е доказал като такъв.

Автор на материала: Ивайло Тончев

Снимки: Пламен Георгиев

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки