Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Bird Box предизвикателство – забавление или опасност

Bird Box предизвикателство – забавление или опасност

Bird Box предизвикателство – забавление или опасност - изображение

Филмът "Кутия за птици", базиран по книгата на Джош Малерман, стана истински хит след неговата премиера по Нетфликс. Оказва се обаче, че тази продукция отключи ново предизвикателство в социалните мрежи, което крие не малко рискове - #birdboxchallenge.

В десетки хиляди постове хората извършват различни дейности, без да имат визуална представа какво точно се случва. Причината – очите им са с превръзка. И всичко това, за да трупат лайкове и споделяния в социалните мрежи.

предизвикателство

Историята на "Кутия за птици" се развива в близко бъдеще, в което Земята е поразена от неизвестна сила, която кара всички да затворят очите си – всеки, който дори за един-единствен миг отвори очите бива поразен от самоубийствени мисли и слага край на живота си.

В сюжета на филма самотна майка на две деца ( изиграна от Сандра Бълок) се опитва да спаси себе си и децата си, както и да намери безопасно място. За да се случи това тримата предприемат пътуване със завързани очи в опит да спасят живота си.

Вдъхновени от пътуването и опасностите на героинята на Бълок – Милъри и нейните деца, хиляди хора в реалния живот копират преживяването. Те си слагат превръзка на очите, а техни близки заснемат как пресичат улицата, готвят, карат кола и друг вид дейности, които могат да продължат повече от едно денонощие. И въпреки, че повечето хора смятат това за забавно, от Нетфликс предупреждават, че може да бъде опасно.

предизвикателство

"Ние наистина оценяваме, че филмът ви е харесал, но единственото ни желание е да не попаднете в болница. Моля ви, не се наранявайте с предизвикателството Bird Box", написаха от Нетфликс в Туитър.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: theguardian.com; variety.com

Снимки: cbsnews.com

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортСнимкиПсихологияЛайфстайлЛюбопитно