Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 9 неразказани истории, в които главни герои са принцесите на Дисни – част 2

9 неразказани истории, в които главни герои са принцесите на Дисни – част 2

9  неразказани истории, в които главни герои са принцесите на Дисни – част 2 - изображение

Някои от тях са родени принцеси, други стават такива, благодарение на принцовете, с които "заживяват щастливо до края на дните си". Трети пък се превръщат в принцеси заради героизма, който притежават. Знаете ли, че някои от вашите любими герои си имат прототипи – в реалния живот, в приказките или в легендите. В редица случаи историите на реалните образи са по-интересни, вълнуващи и тъжни, отколкото в приказките.

Представяме ви 9 неразказани истории, в които главни герои са принцесите от анимациите на Дисни.


Елза от "Замръзналото кралство"

Елза от Замръзналото кралство

Прототипът на Елза от "Замръзналото кралство" е Снежната кралица от приказката на Андерсен. Те е кралица на снежинките и живее в леден дворец. Елза отвлича малко момче на име Кай и го омагьосва с целувка. Приятелката му Герда го спасява от двореца на кралицата няколко години по-късно.

Бел от "Красавицата и звяра"

Бел от Красавицата и звяра

Историята за "Красавицата и звяра" е написана от Габриел-Сюзан дьо Вилньоф и е публикувана през 1740 година. Смята се, че е била вдъхновена от истинска двойка - Педро и Катрин Гонсалвус. Педро страдал от рядко генетично заболяване, поради което имал обилно окосмяване по цялото тяло. Катрин не го вижда до деня на тяхната сватба. Въпреки че Педро не се превръща в красив принц, двойката има щастлив брачен съюз и цели 7 деца.

Спящата красавица

Спящата красавица

В една от най-ранните версии на историята (още от 16-ти век) принцеса Зелиндайн се влюбва в млад мъж на име Троил. Когато бащата на красавицата изпраща далеч Троил (за да докаже, че е достоен за неговата дъщеря), принцесата заспива и не се събужда. Нейният любим се завръща, тя забременява, въпреки че е заспала. Когато се ражда бебето, спящата красавица се събужда. Разбира, че мъжът, когото обича, всъщност е бащата на нейното отроче и двамата се женят.

Покахонтас

Покахонтас

Покахонтас (истинското й име е Матока) е родена през 1595 г. Тя е индианка от днешния щат Вирджиния и дъщеря на вожда Похатан. През 1607 г. Джон Смит, английски войник и изследовател, е заловен от бащата на момичето. Според легендата Матока слага главата си върху неговата, за да го предпази от екзекуция. Няма обаче доказателство, че действително това се е случило.

Покахонтас е пленена от англичани-затворници, държани от баща й (по време на Англо-индианската война) с цел откуп. Когато има възможност да се върне при племето си, тя отказва. Жени се за Джон Ролф и ражда син. Умира внезапно на 21 години.

Вижте първа част на статията ТУК

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки