Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Екипът на „Дисни“ говори открито какво се крие зад магическия свят на развлекателната индустрия

Екипът на Дисни говори открито какво се крие зад магическия свят на развлекателната индустрия

Екипът на Дисни говори открито какво се крие зад магическия свят на развлекателната индустрия - изображение

"Днес бях облечен като Гуфи в едно кафене", споделя работник. "Видях една маса в ъгъла, а на нея стоеше голямо семейство с деца. Едно от момчетата имаше аутизъм. Моята задача бе да се разхождам около масите и да махам с ръце. Стигнах до неговата маса и му помахах. И той ми се усмихна дискретно. Когато минах за втори път, аз му махнах отново, после изведнъж той се втурна към мен, усмихна се и ме прегърна. Очите му блестяха и той разтопи сърцето ми. Но бях още по-изненадан от майка му. Тя беше толкова доволна, че синът й е щастлив - обикновено е много затворен, не изразява чувствата си. Когато се заговорихме разбрах, че семейството спестявало пари за това пътуване от дълго време. Жената дойде при мен и ме прегърна със сълзи в очите. Ако трябва да съм честен това беше най-искрената и чиста прегръдка през целия ми живот."

Тази история ни показва, че всеки един служител е не просто работник, а герой, облечен в приказен костюм на Дисни. Днес по света има 6 тематични парка Дисни по света: във Флорида, Анахайм, Париж, Хонг Конг, Токио и Шанхай. 

Представяме ви някои интересни  и откровени истории от екипа на "Дисни".

Впечатляващ дизайн на костюми

Дизайнерските костюми на Дисни са невероятни. Има повече от един милион костюми! Е, няма нищо изненадващо в това, защото само Мики Маус има костюми за всеки повод. Голям брой хора работят за тяхното създаване и поддръжка.

Всъщност, костюмите са голямо предизвикателство за персонала, който трябва да ги носи през лятото. Но служителите от поддръжката на костюми вършат много професионално работата си. Те стерилизират костюмите всеки път, за да се отърват от неприятните миризми, така че нищо да не напомня на факта, че вашият колега го е носел при много горещо време преди вас.

Винаги в роля

Това вероятно е мечтаната работа. В противен случай, как можете да обясните защо персоналът на Дисни никога не излиза от роля, дори и след работно време? Може би това е така, защото те много обичат професията си.

Специален жест

Никога няма да видите служител на "Дисни", който да сочи нещо с един пръст. Винаги използват "Дисниленд жест" от 2 пръста заедно. Има 2 причини. На първо място, Дисни се посещава от хора от различни краища на света с различни култури и умствени способности и се смята за много грубо да се посочи нещо с един пръст в много култури.

Следващата причина е от самия Уолт Дисни. Той е бил пушач и винаги имал цигара в пръстите си - и това е бил начинът, по който той посочвал нещата.

Тайната фраза за досадни клиенти

Всеки, който работи с хора понякога има клиенти, които са придирчиви, досадни и понякога обиждат. Но персоналът на Дисни не може да бъде отрицателно настроен (въпреки че някои клиенти го заслужават). Така че, ако сте такъв клиент, не се заблуждавайте от фразата "Имате магически Дисни ден". Това е тайна фраза, която помага на персонала да се отпусне малко. Гостът няма да го разбере, но близък колега – да.

Тунелна система

Системата от сервизни тунели във Флорида "Дисни" е една от най-големите в света. Персоналът използва тунелите, за да се движи в парка, да се пренасят различни товари и отпадъци се транспортират през тях. Интересното е, че стените в тунелите са боядисани в различни цветове според частите на парка: това прави навигацията по-лесна за героите, които използват тунелите. Те знаят точно през кой вход и изход трябва да преминат. 

Строги правила за служителите

Има строга книга за Дисни, която определя външния вид на всеки служител. Всички видове пиърсинг са забранени, с изключение на ушите (не повече от една дупка във всяко ухо). Всички татуировки трябва да бъдат скрити, а мъжете трябва да са с къса коса. Ноктите трябва да са в много неутрални цветове.

Посетителите не винаги се сдържат

"Посетителите ме дърпаха, когато бях облечен като Гуфи. Те ме удариха между краката и ми извадиха носа на костюма (което всъщност е доста болезнено), споделя бивш работник. "Хората се опитваха да се качат на гърба ми и да видят какво се крие под костюма. И всички тези действия бяха направени от възрастни и тийнейджъри, а не деца. Освен това чух, че много родители се оплакват, че алкохол не се продава в Магическото кралство."

"Принцесите" изкарват повече пари от "животните"

Както навсякъде, заплатата на работниците зависи от много фактори: работно време, вид работа и т.н. Интересното е, че "принцове", "принцеси" и други човешки герои правят повече пари, отколкото "животните". Това е така, защото те забавляват посетителите без маски, прекарват повече време с тях и комуникират активно.

Постоянни болки в краката

Не е изненада, защо персоналът на Дисни се оплаква от болки в краката. Те изминават всеки ден огромни разстояния в парк, пълен с посетители. Те винаги са в движение. Затова е изненадващо да видим как те  се усмихват в края на деня!

Не винаги работят по план

Понякога дори най-търпеливите работници се уморяват и емоциите им вземат връх. Например, работниците на "Дисни" веднъж протестираха за по-високи заплати и обезщетения, а 32 от тях в крайна сметка бяха арестувани. Както и да е, работата с Дисни е магическа, защото ви кара да изпитате най-ярките емоции в живота си.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Снимки: time.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки