Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 9 неразказани истории, в които главни герои са принцесите на Дисни – част 1

9 неразказани истории, в които главни герои са принцесите на Дисни – част 1

9  неразказани истории, в които главни герои са принцесите на Дисни – част 1 - изображение

Някои от тях са родени принцеси, други стават такива, благодарение на принцовете, с които "заживяват щастливо до края на дните си". Трети пък се превръщат в принцеси заради героизма, който притежават. Знаете ли, че някои от вашите любими герои си имат прототипи – в реалния живот, в приказките или в легендите. В редица случаи историите на реалните образи са по-интересни, вълнуващи и тъжни, отколкото в приказките.

Представяме ви 9 неразказани истории, в които главни герои са принцесите от анимациите на Дисни.

Рапунцел

Рапунцел

Историята на Рапунцел е базирана на приказките на Братя Грим. В тяхната версия, когато вещицата разбира, че принцът е при Рапунцел, отрязва косата й, след което я провесва през прозореца. Когато принцът се опитва да защити принцесата от нейната майка, той пада през прозореца. Приземява се върху бодлив храст и ослепява. В крайна сметка принцът се събира със своята любима, която му връща зрението със "силата на сълзите си".

Интересното е, че в първата версия на приказката (пак на Братя Грим) Рапунцел е тази, която признава на вещицата за посещенията на принца. Тя споделя с майка си, че дрехите й отесняват в кръста, което означава, че е бременна.

Малката русалка 

Малката русалка


Малката Русалка Ариел е героиня на Ханс Кристиан Андерсен. Всички знаем тази история - Ариел спасява принца от удавяне, влюбва се в него и "търгува" красивия си глас, за да се превърне в жена. Но всичко си има своята цена: всеки път, когато пристъпва, Ариел изпитва непоносима болка. В крайна сметка принцът сключва брак с друго момиче, което вярва, че е негов спасител. Малката русалка се хвърля в морето, превръщайки се в пяна.

Смелата Ваяна

Смелата Ваяна

Смелата Ваяна не съществува – тя е изцяло измислен образ. Първоначалната идея е била да направи анимация, в която главният герой да се казва Мауи. След като хората от екипа посещават Полинезия, се вдъхновяват от красивите и силни местни жени. Научават много за далечните плавания и така "оживява" образът на Ваяна. Филмът е пълен с препратки към полинезийската митология, според които островите са създадени от могъщия полубог Мауи. В митовете Мауи е представен като слаб млад мъж, а в анимацията е висок и доста едър.

Мулан

Мулан

Историята на Мулан води началото си от китайска балада, в която жена отива на война. След 10 години, когато се завръща, тя отказва всички почести, с които искат да я наградят. Прибира се у дома и живее щастливо. Според друга легенда при завръщането си Мулан разбира, че баща й е починал, а членовете на семейството й вече не са сплотени, както преди. Останала без семейство, Мулан решава да се самоубие.

Снежанка

Снежанка

Според оригинала на приказката (по Братя Грим) злата кралица пристига на сватбата на Снежанка и принца. Там тя е принудена да носи горещи железни обувки и да танцува с тях, докато не умре.

Вижте втора част на статията ТУК

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки