Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз 9 любопитни примера за това как родителите третират децата си по света - част 2

9 любопитни примера за това как родителите третират децата си по света - част 2

9 любопитни примера за това как родителите третират децата си по света - част 2 - изображение

В първата част от този списък със странни родителски прийоми по света ви запознахме с 4 от тях, ето и останалите 5:

Маите къпят бебетата си в ледена вода.

При маите малките деца обикновено се освежават в студена вода, преди да заспят. Родителите правят това, за да ги предпазят от изгарящата топлина и да ги поддържат в добро здраве.

Финландските бебета спят в кашони.

Майките във Финландия традиционно получават от държавата колет, пълен с полезни аксесоари. Той съдържа предмети, които включват и тънък матрак, така че родителският комплект да послужи като първо легло на новороденото дете.

Японските деца ядат всичко и никога не напълняват.

Японските родители, както и училищните столове, обръщат особено внимание на това, от което се състои ежедневното хранене на децата. Те следват диета, базирана на растителна храна, включваща малка порция от разнообразни високо питателни храни и никога не преяждат.

Датските деца окачват бибероните си на дърво.

В Дания, когато малките деца навършат три години и прекъснат навика да смучат биберони, оставят бибероните си на клон на специално дърво, за да се сбогуват с успокояващите си играчки.

Арменските (както и българските) бебета избират бъдещите си професии в ранна възраст.

Като част от ритуал, точно както е при нашия Прощъпулник, арменските майки подреждат няколко играчки пред бебетата си, когато се появят първите им зъби. Първият предмет, към който проявяват интерес, служи да предскаже бъдещата им кариера. Книгата обикновено символизира учен, парите символизират банкер, а ножът предсказва, че детето ще стане лекар.

Вижте и първата порция любопитни родителски ритуали и традиии!

Източник: brightside.me

Снимки: brightside.me

Още по темата:

3.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиЛюбопитноОрганизацииСоциални грижиНовиниСнимкиНормативни актовеИнтервютаОбразованиеАнкети